(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zeven jaar geleden verscheen de documentaire ‘The Union The Business Behind Getting High’, waarin in 7 kwartier een onthutsend, grappig en informatief beeld werd geschetst van de waanzin van het verbod op cannabis. Nu komt er een vervolg: ‘The Culture High’. Wij hebben de eerste beelden en de complete documentaire uit 2007 voor je!

De documentaires worden gemaakt met behulp van donaties en proberen een tegenwicht te bieden aan de jarenlange propaganda van overheden met betrekking tot cannabis. Aan ‘The Culture High’, het vervolg van cultklassieker ‘The Union’, dat op 17 oktober in première gaat is meer dan 18 maanden gewerkt door tientallen mensen. De makers beloven dat de nieuwe film “misschien nog wel beter is dan het origineel”. Niet zo raar ook, want er is natuurlijk ontzettend veel gebeurd en veranderd sinds 2007.

culture highfotoDe waarheid over het cannabisverbod

De documentaire wil de waarheid aan het licht brengen over cannabis en de motieven van voor- en tegenstanders. We citeren de filmers even: “Met budgetten om de drugsoorlog te voeren die in de miljarden lopen en met bijna 1 miljoen arrestaties in de VS voor alleen het bezit van wiet, heeft het debat over de legalisering van marihuana epische proporties bereikt. Met The Culture High verhogen wij ook de inzet, door met de grootste namen op de proppen te komen, toegang te krijgen tot voorheen onbereikbare informatie en ongelooflijke verklaringen van beide zijden van het spectrum. Supersterren, voormalige undercover agenten, universitaire professoren en een reeks onvergetelijke karakters uit alle windhoeken komen samen voor een amuserend en toch inzichtelijk portret van het cannabisverbod en de greep die dat heeft op onze maatschappij.”

Leerzaam, amuserend, schokkend…

Een hele mond vol, maar wees gerust: de films van deze lobbyclub kijken lekker voor de vuist weg. Niet voor niks dingt de film mee naar de prijzen op internationale film- en documentairefestivals. Natuurlijk ligt de focus op de Verenigde Staten, maar de impact die de VS hebben op de rest van de wereld is nu eenmaal enorm. Zij zijn de War on Drugs begonnen die Nederland en België nog steeds trouw uitvoeren, en zij zijn het waar de strijd om legalisering van cannabis nu het allerheetste is. Of zoals de makers het zelf aankondigen: “The Culture High stript de eigenaardigheid van de menselijke natuur en durft de vraag te stellen: Wat is er hier nu precies aan de hand?”

Kijk naar de teaser en naar de vorige documentaire

Wij kunnen niet wachten in ieder geval, het belooft in alle opzichten een leerzame, entertainende en soms schokkende docu te worden. Toch zullen we het voor nu met een korte teaser moeten doen, want pas over drie weken gaat de film in première. Maar om in de stemming te komen kijken we graag nog eens naar de illustere voorganger The Union uit 2007.

Film teaser van The Culture High [release 17 oktober]:

 

De vorige film van de makers, getiteld ‘The Union The Business Behind Getting High’:

 

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)