(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Er zijn tientallen manieren om tegen de politielamp te lopen als eerzame wietkweker. Soms, misschien wel vaak kan je daar weinig aan doen, bijvoorbeeld als je toevallig ratten als buren hebt. Maar soms is het ook eigen schuld dikke bult, zoals in deze typische gevallen in Oostzaan en Almelo…

Te eerlijk…

Stel je hebt een wietkwekerij in je woning. Dan is het tegenwoordig raadzaam om daarover niet al te veel te praten buiten de deur, laat staan dat je naar een politiebureau gaat om een boekje open te doen over je – helaas nog altijd illegale – plantenhobby.

Toch is dit precies wat een 41-jarige man uit Almelo – “een stoplicht springt op rood, een ander weer op groen. In Almelo is altijd wat te doen”, aldus Herman Finkers – eind vorige week deed. Doodgemoedereerd wandelde hij die middag bij de agenten naar binnen om melding te maken van het feit dat iemand zijn wiettoppen gejat had!

shutterstock_80656918

Het is soms een dun lijntje tussen slim en niet-zo-slim… [beeld: iQoncept/Shutterstock]

Nou zijn de dienders in Overijssel ook niet van gisteren, dus nadat ze de aangifte van diefstal hadden genoteerd togen ze naar het huis van de bestolen wiettoppenman om daar te ontdekken dat er – verdomd als het niet waar is – een zojuist geknipte wietplantage stond. En zo kwam het dat de man zelf gearresteerd werd, duh…

Dom autorijden…

Eveneens afgelopen vrijdag vond er een merkwaardig voorval plaats op de openbare weg in Oostzaan. Het tijdstip waarop dit gebeurde voorspelt al weinig goeds – wie rijdt er tenslotte om 4.13 uur rond met zijn auto nietwaar? – maar ondanks dat is het hier toch echt eigen dom/onvoorzichtigheid die tot onheil leidt.

Want de 26-jarige Zaankanter bleek bij aanhouding helemaal niet in de auto te mogen rijden! Of beter gezegd: niet zonder alcoholslot.

Omdat deze gast eerder betrapt was door de politie op dronken rijden had hij een verplichting opgelegd gekregen om zo’n slot in te bouwen. Omdat hij dit nooit gedaan heeft, betekent het automatisch dat je zonder geldig rijbewijs rond tuft.

Dat vinden de blauwhemden nooit heel erg leuk, dus moest de man mee naar het bureau. En verdomd als dit ook niet waar is, maar hij bleek ook nog eens ongeldig rond te rijden met een ongeoorloofde hoeveelheid wiet op zak…

[openingsbeeld: mihau_m/Shutterstock]
(advertenties)