(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Twee weken geleden schreven we al over een Oekraïens stelletje dat in Arnhem een wietplantage runde. Het blijkt geen incident, want vrijdag is in het Brabantse Budel een stevige kwekerij opgerold, plus nog een ondergronds apaan-lab. Van de 8 arrestanten zijn er liefst 6 Oekraïner!

Eerst maar eens dat ondergrondse apaan-lab, want daarover schrijven wij doorgaans niet op deze website. En met recht want apaan wordt gebruikt om synthetische drugs te fabriceren en daar houden wij ons normaal gesproken verre van. De container lag in het bos en je kon er in komen via een luik. Ook in de buurt van de zeecontainer werden jerrycans gevonden met onder andere waterstofperoxide en bleek de grond op het perceel vervuild dus het is wel duidelijk dat er in ieder geval methamfetamine (crystal meth in de volksmond) werd gekookt in het verleden.

In Oekraïne hebben ze wel verstand van hennep hoor, zoals dit beeld uit de jaren '50 bewijst...

In Oekraïne hebben ze wel verstand van hennep hoor, zoals dit beeld uit de jaren ’50 bewijst…

Kwartet knipvrouwen

Maar de eigenlijke aanleiding voor zowel de ontdekking van het drugslab als aandacht ervoor op RollingStoned is – surprise surprise – cannabis. De politie werd namelijk getipt over ‘een sterke hennepgeur’ rondom de woning op het perceel aan de Berg in Budel. Die wietgeur kwam uit een berging. Vier vrolijke vrouwen waren daar lekker aan het oogsten toen de agenten op de deur klopten, en drie van de knipsters (34, 39 en 49 jaar) bleken uit de Oekraïne te komen. En geef ze eens ongelijk gezien de oorlogsellende daarginds. Om toch te kunnen kwartetten in de koffie- en wodka-pauzes was er nog een vierde vrouw aanwezig, een 34-jarige Limburgse.

Kwartet wietmannen

Vier knippers is ook geen overbodige luxe, want er waren toch 630 wietplanten in de berging. Ook vonden de cops twee dozen vol wiet, goed voor 24 kilogram op de weegschaal van justitie. Met de arrestatie van het kwartet knipvrouwen zijn we er trouwens nog niet, want er werd ook nog een kwartet mannen in de boeien geslagen. Daar hoorde de bewoner van het pand bij, een 49-jarige maat van hem uit Nederweert en… jawel: twee Oekraïense mannen (26 en 29 jaar jong)…

Twee conclusies: liever wiet dan meth produceren en na(ast) de Polen en Bulgaren zijn het nu de Oekraïners die als cannabis-gastarbeiders onze kwekerijen bevolken!

PS; de Oekraïense vrouw op de openingsfoto is niet 1 van de wietvrouwen uit Budel…
(advertentie)