(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Terwijl de wereld in brand staat met oorlog, terrorisme en natuurrampen hebben ze in Tilburg wel wat beters te doen. Zoals discussiëren of buitenlandse festivalbezoekers niet tóch wat wiet of hasj mogen scoren in de plaatselijke coffeeshops, ondanks de wietpas die wordt gehandhaafd..?

Burgemeester Noordanus

Sowieso is Tilburg natuurlijk al een beetje gek. Het is namelijk 1 van de weinige steden waar de vermaledijde wietpas wordt gehanteerd- officieel handhaving van het ingezetenencriterium genoemd. Ooit door oud-minister Ivo Opstelten bedoeld als maatregel tegen drugstoerisme, maar in de alledaagse praktijk nooit toegepast in buiten de drie zuidelijke provincies en alweer afgeschaft in een veel plaatsen in die drie provincies. Maar dus niet in Tilburg, waar burgemeester Peter Noordanus – nota bene van de PvdA! – hardnekkig blijft geloven in het nut van discriminatie van buitenlanders.

Monty Python in gemeenteraad Tilburg

shutterstock_211805479

Tegelijk met de discussie over de festivaluitzondering op de wietpas werd ook de nieuwe gemeentelijke postzegel van Tilburg gepresenteerd [foto: Olga Popova / Shutterstock.com]

In de gemeenteraad van de Brabantse stad wordt er iets anders over wiet gedacht, maar Noordanus houdt de zaak potdicht zogezegd. Maandag was wat betreft de discussie over coffeeshops en wietpas een absoluut hoogtepunt, tenminste als je het met een Monty Python bril op bekijkt.

Bloedserieus gingen de dames en heren politici en de burgervader met elkaar in discussie over de vraag of het misschien toch niet mogelijk zou moeten zijn bij hoge uitzondering dat buitenlandse bezoekers van (muziek)festivals in Tilburg dan gedurende zo’n evenement als ‘tijdelijk ingezetenen van Tilburg’ worden aangemerkt zodat zij dan en uitsluitend dan toch in staat zijn om een portie wiet en/of hasj in te slaan?

Uitzondering wietpas tijdens festivals

Aanleiding voor dit ietwat krankzinnig politieke debat is het festival Roadburn afgelopen week, een 4-daagse muziekspektakel met o.a. het een en ander aan stonerrock   bandjes. En geloof het of niet, maar het voorstel is aangenomen ook, met dank aan (verkapt stemadvies coming up:) SP, D66, PvdA en GroenLinks.

Inderdaad, ook de partij van de wiethatende burgemeester Noordanus stemde voor. Hoewel de 1e burger van Tilburg zelf uiteraard niet te porren is voor een uitzondering op de buitenlanderdiscriminatie in de coffeeshops, laat ie zijn ambtenaren toch in gesprek gaan met vertegenwoordigers  van de festivals.

Tot zover Tilburg, terug naar de echte werkelijkheid…

[openingsfoto: Elsa Hoffmann/Shutterstock]
(advertenties)