(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Op de deur van alle elektriciteitshuisjes hangt een bordje met ‘hoogspanning, levensgevaarlijk!’. Maar dat zat twee Brabanders niet dwars in hun zoektocht naar een ideale plek om wiet te kweken.

Autosave-File vom d-lab2/3 der AgfaPhoto GmbHDe politie heeft een 31-jarige man uit Veghel en een 33-jarige man uit Uden gearresteerd. Zij waren daar vorige week woensdag bezig om een elektriciteitshuisje aan de Wanroijseweg in Sint-Hubert in te richten als hennepkwekerij.

Discreet

Helaas waren de twee kwekers niet zo slim om hun auto een beetje discreet te parkeren. Want de politie zag de auto staan voor het huisje en dat maakt het verdacht. Toen de agenten uit hun wagen stapten om een kijkje te nemen, roken ze een wietlucht. Daar troffen ze de twee mannen met hun plantjes aan. De stroom werd vanzelfsprekend illegaal afgetapt. Tja, er is stroom genoeg daar tenslotte.

Niet aan beginnen

De 571 wietstekjes, inclusief de groeilampen en de auto van de Brabanders zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Een wijze les: als ergens ‘levensgevaar’ staat, begin er dan niet aan. Want zelfs al is je leven niet in gevaar, er kan altijd nog iets anders gebeuren.

(advertenties)