(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Dat ze in Duitsland ook niet helemaal lekker zijn als het om cannabis gaat, blijkt wel weer uit het relaas van Cem Özdemir. Deze politicus van De Groenen wordt wellicht vervolgd voor het in bezit hebben van – schrik niet – 1 wietplantje!

ceEerst even terug naar afgelopen zomer. Toen was de zogenaamde Ice Bucket Challenge een enorme social media-hit, weet je nog? Door een emmer ijswater over je harses te kieperen steunde je de campagne voor meer aandacht voor de zenuwziekte ALS. Ook de Duitse politicus Cem Özdemir, leider van De Groenen, deed mee en liet zich filmen op zijn Berlijnse dakterras: zie ons bericht ‘Duitse politicus & Hanf Bucket Challenge’ van 1 september voor de details. Opmerkelijk feit en eigenlijk de reden waarom wij het überhaupt op onze site zetten:  er stond prominent een wietplantje in beeld!

Bild Zeitung pookt vuurtje op

Daar kunnen ze in Duitsland – waar de eigen kweek streng verboden is – bepaald niet om lachen. Ook niet bij de partijleider van De Groenen. En dus krijgt dit volstrekt onbeduidende gevalletje een welbekend staartje. De beroemde sensatiekrant Bild, toch al geen vriend van de linkse politiek zullen we maar zeggen, meldt nu dat de autoriteiten de politieke immuniteit van Cem Özdemir hebben opgeheven. Parlementsleden hebben normaal gesproken onschendbaarheid, maar als het aan justitie in Duitsland ligt gaat Cem wellicht vervolgd worden voor dat ene miezerige wietplantje op zijn dak.

Toentertijd zei Cem (49 jaar jong) namelijk wel dat de wietplant er expres was neergezet om “een politiek statement te maken”. “De gehele idioterie van het Duitse drugsbeleid wordt belicht als het Openbaar Ministerie en politie een politiek statement moeten onderzoeken in de vorm van een strategisch opgestelde wietplant”, zei Özdemir toen al met vooruitziende blik. De Groenen willen cannabisgebruik decriminaliseren en meer ruimte voor medicinale toepassingen. De kans dat Cem daadwerkelijk vervolgd gaat worden is overigens niet heel groot; zelfs Bild meldt dat de zaak als ‘triviaal’ wordt beschouwd door justitie. Maar ondertussen hebben de tegenstanders van vrije cannabis wel weer mooi hun stompzinnige puntje kunnen maken zo…

Check dat videootje nog eens dan…

Wil jij nog eens met eigen ogen zien waar alle ophef nu eigenlijk over gaat? Dit is het beruchte Ice Bucket-videootje van Cem met wietplantje:

 

(advertenties)