(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

RollingStoned Top 50 # 43  Zonder veel overdrijving zou je 2016 ook wel het jaar van de doorbraak van mediwiet kunnen noemen. In veel landen op aarde – we noemen Australië, Mexico en zelfs Kaaimaneilanden – werd cannabis legaal voor medicinaal gebruik. In Nederland is het nog behelpen, maar boekten diverse patiënten wel succes in de rechtbank of bij hun gemeenteraad. Vice maakte begin dit jaar een interessante mini-docu over het fenomeen mediwiet in Nederland, het (her)bekijken waard.

Steeds meer mensen nemen het heft in eigen handen en kweken zelf wiet om medicinale olie van te maken. Deze Vice documentaire geeft een beeld van de stand van mediwiet zaken. Gwen Pol duikt o.a. in een Gronings hennepveld, kijkt mee hoe een vader wietolie maakt voor zijn zieke dochter en bezoekt ’s lands enige legale wietplantage van Bedrocan.

Mediwiet: medicinale cannabis in Nederland

Jongeren lifestyle magazine Vice bericht vaker positief over cannabis, hulde daarvoor. In hun nieuwste 18 minuten durende documentaire ‘Mediwiet’ – die vrijdag in première ging op de site – belichten ze de wereld van medicinale cannabis in Nederland. Verslaggeefster Gwen Pol bezoekt een vader die voor zijn epileptische dochter Maaike zelf olie maakt, iets wat steeds meer patiënten doen. Samen duiken ze in een hennepveld in Groningen om een zak industriële henneptoppen te rippen.

Ook gaat ze langs op een bijeenkomst van Wernard ‘apotheek negeren en zelf aan de slag‘ Bruining’s Stichting Mediwiet. Ze praat verder met wetenschappelijk cannabis onderzoeker Arno Hazekamp in Leiden en krijgt van dezelfde Arno – ook verbonden aan Bedrocan immers – een rondleiding in de enige legale wietkwekerij van het land:

 

(advertenties)