(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zoals altijd krijg je op vrijdag een medicinaal cannabis journaal met de belangrijkste en interessantste mediwiet zaken van deze week. Dagelijks te vinden op ons zusje Mediwietsite als je altijd up to date wilt zijn. Met dit keer o.a.  mediwiet-koffiepads, de schandalige actie van Zilveren Kruis tegen cannabis patiënten, de eerste farmaceutische inhaler én een indrukwekkende filmpje van iemand met Parkinson voor en vooral na inname van wietolie!

Schande! Zilveren Kruis zet patiënten in de kou

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis stopt in 2017 met het vergoeden van medicinale cannabis. Op basis van onderzoeken naar synthetische (nep)wiet stelt de verzekeraar dat cannabis geen medicinale waarde heeft. Een schandalige beslissing die veel patiënten het leven onnodig moeilijk gaat maken. Chronische patiënten met een medische indicatie voor het gebruik van cannabis, moeten vanaf nu diep in de buidel tasten of zich tot het criminele circuit wenden voor hun medicijn.

Lees het hele verhaal HIER op Mediwietsite

Micro-dosering – kleine beetjes medicinale wiet beter?

Overdosen kan met cannabis gelukkig niet. Maar medicinale gebruikers dienen wel waakzaam te zijn dat ze niet meer nemen dan nodig. Men kan van iets teveel wiet(olie) high of stoned worden, een gevoel dat voor een groot deel van de patiënten niet gewenst is. Om de medicinale voordelen te ervaren zonder high te worden kun je overwegen te micro-doseren. Het schijnt op de lange termijn ook nog eens beter voor je te zijn dan (te) hoge doseringen.

Lees het hele verhaal HIER op Mediwietsite

schermafbeelding-2016-12-02-om-12-42-48

Israël haalt Nederland in met farmaceutische wiet-inhaler

Dat Nederland op cannabisgebied geen voorloper meer is wordt steeds duidelijker. Maar wie had gedacht dat het zo achtergesteld zou raken met betrekking tot het ontwikkelen van medicinale toepassingsvormen van de plant? Waar het Nederlandse Bedrocan in Flevoland al tijden werkt aan een farmaceutische inhalator voor medicinale cannabis, brengt het Israëlische collectief van TEVA en Syqe er gewoon een op de markt.

Lees het hele verhaal HIER op Mediwietsite

Kijk hoe wietolie helpt bij Parkinson

In de documentaire “Ride with Larry” wordt Parkinson-patiënt Larry gevolgd in zijn strijd tegen de ziekte. De eerste seconden van deze video laten direct zien hoeveel last hij heeft van de symptomen. Hij heeft ongecontroleerde spierspasmen, heeft moeite met praten en kan zich moeilijk ontspannen. In het derde en laatste deel van de film introduceert een bevriende mede-patiënt Larry aan wietolie. Het resultaat is razendsnel zichtbaar!

Check de video HIER op Mediwietsite

14225599_707277142769521_103308935522443627_n

Nieuw in Amerika: medicinale wiet-koffie pads

Er zijn talloze manieren om de werkzame stoffen uit de wietplant in te nemen. Maar veel van die manieren zijn nog best arbeidsintensief. Als je niet wilt roken of vaporizen zal je aan de slag moeten met olie, een oplossingsmiddel als alcohol of aan de gang moeten met een vet als kokos of melk. Niet echt handig als je wiet gebruikt voor snelle pijnstilling. Voor Amerikanen die even snel hun medicijn willen nemen is er goed nieuws: er komen kant-en-klare medicinale wiet-koffie pads op de markt!

Lees het hele verhaal HIER op Mediwietsite

Dit en nog veel meer – o.a. wat je kunt doen met knipafval, een recept voor oma’s appeltaart cannabis style en bijdragen van deskundigen als Wernard Bruining van Stichting Mediwiet – vind je dagelijks op het zusje van RollingStoned!

[Openingsfoto: shutterstock/sageelyse]
(advertenties)