(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Brutalen hebben de halve wereld, maar die vlieger gaat even niet op voor een Nederlands gezin in het Vlaamse Beerse. In de kelder van hun huis runden de complete familie een coffeeshop, wat niet mag in België. Goed voor 30 maanden celstraf volgens de aanklager.

Op zich valt de hechte familieband natuurlijk te prijzen in deze tijd van echtscheidingen en moeilijk opvoedbare kinderen. Niets daarvan bij de Nederlandse familie in Beers met vier kinderen. Vader Johnny V.B. (49), zijn liefhebbende echtgenoot Ursula V. (44) en de twee oudste zonen Richard (26) en Michael (19) exploiteerden met zijn allen een wat justitie ‘professionele coffeeshop’ noemt in de kelder van hun huis. ‘Zelfs de openingsuren hingen er uit’, melden de Vlaamse media.

Wat je allemaal niet met je kelder kunt doen...

Wat je allemaal niet met je kelder kunt doen…

30 maanden gevangenisstraf

Maar deze week zaten de vier familieleden netjes en stil langs elkaar in de rechtbank van Turnhout en hoorden ze de aanklager wegens drugshandel 30 maanden gevangenisstraf eisen. De florerende kelderhandel was opgerold nadat twee ‘drugsgebruikers’ (zo noemen de media het daar als het om blowers gaat blijkbaar) betrapt waren door de politie en zonder veel omhalen de illegale coffeeshop als de bron van hun geestverruimende spulletjes aanwezen. Aanklager Catherine Dederen: “In de kelder ontdekten ze een professionele coffeeshop. Er waren koolstoffilters geplaatst en in de asbakken lagen joints. De agenten vonden prijslijsten en een boekhouding, evenals cannabis, speed en knijpzakjes. De openingsuren hingen uit tegen de gevel.”

Illegale coffeeshop uit geldnood

Knijpzakjes, haha de Belgen hebben ook de mooiste woorden verzonnen. Of bedoelt de aanklager toch gripzakjes wellicht, aangezien knijpzakjes toch echt van die zakjes zijn waaruit je baby- of sportvoeding en zo kan eh… knijpen. Minder mooi zijn natuurlijk de celstraffen die de familie boven het hoofd hangt. De rechter kon ook geenszins lachen om het feit dat er naast de twee behulpzame volwassen zonen nog twee minderjarige koters rondliepen van 11 en 3 jaar oud. Moeder Ursula bezwoer dat die nooit beneden in de kelder kwamen en als ze er toch stiekem binnen wipten werden ze subiet weggestuurd. En de reden waarom deze familie de illegale coffeeshop runde? Om de financiële problemen te tackelen waarmee ze kampten: beide ouders trekken een invaliditeitsuitkering en beide zonen waren op zoek naar werk.

Amai, voorlopig zal dat dan toch wellicht wasknijpers in elkaar zetten worden…

(advertenties)