(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Hoewel president Obama het nationaal beleid t.a.v. wiet niet verandert – het blijft verboden – is zijn bevolking het daar al lang niet meer mee eens. Uit een nieuwe landelijke peiling blijkt dat zelfs 6 op de 10 Amerikanen voor legale recreatieve wiet zijn!

De cannabisrevolutie in de Verenigde Staten is niet meer te stuiten. Zeker niet omdat in dat land de inwoners (kiezers) WEL iets in de melk te brokkelen hebben, in tegenstelling tot pak ‘m beet Nederland. Kiezers kunnen onderwerpen zelf op de stembiljetten krijgen wanneer ze genoeg handtekeningen ophalen en dat is precies wat ze in Colorado en Washington gedaan hebben met de legalisering van cannabis! In meer dan 20 andere staten is medicinale wiet al legaal en dat worden er dit jaar nog meer.

Amerikanen zijn massaal voor legalisering, ook van de recreatieve wiet!

Amerikanen zijn massaal voor legalisering, ook van de recreatieve wiet!

Meerderheid in alle politieke stromingen

Voor mediwiet was al enkele jaren een meerderheid van de inwoners te porren, maar deze week hielden The Huffington Post en YouGov een grote nationale opiniepeiling om te achterhalen hoe de Amerikanen denken over de legale verkoop van recreatieve marihuana. Vorige week ging de verkoop van deze funwiet van start in de staat Washington, voor alle inwoners van 21 jaar en ouder. De uitkomsten doen het allerbeste vermoeden voor de groene revolutie: 61 procent van de Amerikanen is voorstander van recreatieve wietverkoop!

En dat geldt voor alle politieke stromingen. Van de Democraten is 68% voor, van de Republikeinen 52% en van de Onafhankelijken 60%. Slechts 27 procent van alle respondenten is tegen deze ‘retail cannabis’. De grootste aanhang van volledige legalisering zit bij de leeftijdsgroep 18 tot 29 jaar en bij (verrassend) 65-plussers met respectievelijk 65 en 64 procent ja-zeggers. Bij de groep 45 tot 64 jaar is de steun het kleinste, maar nog altijd is daarvan 55 procent voorstander.

President Obama krijgt weinig steun

Verder vindt 54 procent van alle Amerikanen dat de regering Obama haar federale anti-cannabis wetgeving NIET moet opleggen aan staten die de wietplant hebben gelegaliseerd of gereguleerd. Een duidelijke boodschap aan de laffe president die niet de ballen heeft om ook op landelijk niveau een einde aan de zinloze War on Drugs te maken. Slechts een miezerige 29 procent vindt namelijk dat de rijksoverheid het landelijke verbod moet handhaven in de liberale wietstaten…

(advertentie)