(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Vorige week maakte PvdA-burgemeester Peter Noordanus van Tilburg zich belachelijk door te zeggen dat keiharde repressie tegen cannabis “een winnend concept is”. Hoon en scherpe columns vielen hem ten deel, maar hij weet van geen ophouden en doet er nog een schepje bovenop!

‘Burgemeester Peter Noordanus praat poep’, schreef RollingStoned nadat de burgemeester van Tilburg met droge ogen beweerde dat het met man, macht en idioot veel geld bestrijden van de (soft)drugs “een winnend concept is” en “extra aanpak drugsmisdaad in het zuiden loont”. Volkskrant-columnist Bert Wagendorp deed dit zaterdag in zijn column nog eens dunnetjes over: ‘Voorlopig is ‘winnend concept’ in handen van drugsmaffia’.  Net zoals ieder weldenkend, intelligent mens schreef de columnist dat alleen de criminelen garen spinnen bij het huidige drugsverbod en de steeds fellere bestrijding daarvan door de Nederlandse overheidsdiensten.

Burgemeester blijft naïef

n-1Je zou denken dat burgemeester Peter Noordanus eens goed gaat nadenken en wellicht in staat is om toe te geven dat hij het bij het verkeerde eind had (kan de beste gebeuren, nietwaar?), maar wat schetst onze verbazing? Vandaag (donderdag) staat er zowaar een ingezonden brief van de PvdA’er in de Volkskrant. Kop: ‘Ik ben geen maffiahulpje’.

Daarin stapelt hij opnieuw fout op fout als het gaat om het ‘drugsprobleem’. De wietteelt geheel legaliseren bijvoorbeeld – toch alom in de wereld gezien als het antwoord op de criminaliteit rondom cannabis – wijst hij botweg af: ‘Omdat ik de bij drugsproductie betrokkenen ken als multi-ondernemers. Die net zo makkelijk in synthetische drugs handelen en wapen- en vrouwenhandel niet links laten liggen. Als er maar geld aan te verdienen valt. Waar trekken we dan de grens: wiet, xtc, speed, ghb, metamfetamine? Een hopeloze discussie waar ik niets in zie.

Verschil tussen cannabis en andere drugs

Zucht. Snapt hij dan echt niet dat er een levensgroot verschil is tussen juist cannabis en alle andere drugs die hij noemt? En los hiervan, natuurlijk handelen criminelen in alles wat verboden is. Dat is nu juist ons hele punt: stop met verbieden (waardoor er betere, gezondere, gecontroleerde en vooral goedkopere cannabis op de markt komt) en de criminelen zien geen brood meer in de wiet! Want als er 1 ding pas echt hopeloos is is het die 40 jaar durende drugsoorlog wel.

Maffia ligt in een deuk

Ook in het succes van zijn war on drugs blijft hij geloven, al levert hij geen enkel bewijs voor die theorie. Noordanus: ‘En verder ga ik voor handhaving van de rechtsstaat. Een stevige aanpak van georganiseerde criminaliteit hoort daarbij. En daarbij ben ik geen hulpje van de drugsmaffia, maar werk ik ze slag voor slag Brabant uit.

Zelden zoveel stompzinnige kortzichtigheid gezien bij iemand die toch vast langer dan zes jaar scholing heeft genoten. Nergens op de hele wereld is de maffia ooit verslagen door een overheid. De drugsmaffia hier zal het allemaal weer eens met plezier – en oplichtende eurotekens in de ogen – gelezen hebben vanochtend…

(advertenties)