(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Twee opvallende nieuwtjes van het bruisende wietfront. In eigen land smokkelde een lief vrouwtje hasj op een vreemd plekje de gevangenis in en in Alaska ging een betrapte wietkweker er als een speer vandoor… in een kano!

Hasj in je broek

Ze had het nog wel zo aardig bedoeld, een 26-jarige vrouw uit Groningen. Omdat ze toch die kant op moest nam ze voor haar in gevangenschap verkerende partner wat lekkernijen mee naar het bezoekuur. Hasj beter gezegd, en ook maar direct genoeg voor de gehele vleugel waar manlief bromt als je het ons vraagt. Want het smokkelvrouwtje werd helaas in de kraag gegrepen, of moeten we zeggen in haar onderbroek te kakken gezet. Want in het textiel rond haar edele delen vonden de gretige handen van de gevangenbewaarders liefst 32 gram hasj. Ook in de onvermijdelijk handtas zaten nog wat Marokkaanse specialiteiten, goed voor het cijfer 30 op de grammenweegschaal. Grappig en typisch Nederland is dan wel weer dat de lieve vrouw niet direct in het gevang mocht blijven, maar dat haar juist de toegang tot de gevangenis is ontzegd voor de komende drie maanden…

shit

Peddel, peddel bye-bye!

Minstens zo vreemd is het verhaal uit Alaska. Weliswaar een Amerikaanse staat waar de burgers afgelopen november voor volledige legalisering van cannabis hebben gestemd, maar dat betekent nog niet dat alles er nu maar zomaar kan. Dat weet Fritz Cove, de man waarover we het hebben, natuurlijk ook wel. Vandaar dat hij weinig zin had in een goed gesprek met de politie toen die in de hoofdstad Juneau op zijn deur klopte, met huiszoekingsbevel en al. Geluk bij een ongeluk is dat Fritz al in een kano zat op het meer bij zijn huis. Hij weigerde aan land te komen, schold de agenten de huid vol en speerde ervandoor. Niet zonder reden want in huis vond de politie 141 wietplanten en genoeg gedroogde wiet om een 55-gallon bag te vullen. Dat is een 200-liter zak mensen.

Er werd ook een pistool, kogelvrij vest, kweekspullen en contant geld gevonden bij Fritz… die trouwens wel hard kan peddelen want tot op heden is hij voor zover bekend nog niet in de kletsnatte kraag gegrepen.

(advertenties)