(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Tegenvallertje voor een van de beruchte Mexicaanse drugskartels. In het bekende feestoord Tijuana, op de grens met buurland Verenigde Staten wisten de autoriteiten een enorme partij wiet in beslag te nemen: 41.600 kilo! Verslag met video coming up.

Dat er gesmokkeld wordt tussen Mexico en de VS is bekend, al dachten velen dat het wel een onsje minder zou zijn sinds er steeds meer Amerikaanse staten overstappen op legalisering van marihuana. Maar aan die theorie kunnen we nu enigszins gaan twijfelen door 1 van de grootste cannabispartijen ooit die in handen zijn gevallen van de autoriteiten. In de buitenwijken van de 1,3 miljoen inwoners tellende grensplaats namen politie en leger afgelopen zaterdag de megavangst in beslag.

Miljoenenverlies voor Mexicaans drugskartel

De 41.600 kilo wiet zat verpakt in meer dan 5.000 pakketjes, netjes samengeperst, dus we hebben het over de fameuze brick weed  hier. Op de pakketjes stonden allerlei verschillende symbolen geschreven, wat de autoriteiten doet vermoeden dat de wiet ook voor verschillende markten was bestemd. Ze denken dat de cannabis afkomstig is van de maffia-productievelden in de staat Sinola. Daar zullen de hoogste bazen not amused zijn, want brick weed of niet, de waanzinnig grote partij is toch nog altijd 44 miljoen dollar waard. Maar de enigen die daar nog enig profijt van zullen hebben zijn de vogeltjes in de buurt van de plek waar de wiet is verbrand…

Hoe dat er precies uitziet, 41,6 ton wiet, zie je in onderstaande video:

(advertenties)