(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

RollingStoned Top 50 # 19  Ook coffeeshops kunnen een duit in het mediwietzakje doen, zo blijkt. En dan bedoelen we niet zozeer het verkopen van toppen tegen de hoofdprijs, maar juist die kleinere topjes, knipafval en zelfs bladeren. Dat staat natuurlijk lang niet overal op de menukaart als service voor de medicinale cannabisgebruiker, maar dankzij deze handige landkaart van Stichting Mediwiet weten die voortaan waar ze moeten zijn voor het kopen van basismateriaal voor olie.

Voor het maken van cannabisolie is het helemaal niet nodig om de mooiste – en dus duurste – wiettoppen te gebruiken. In de klein(st)e topjes, kniprestjes en zelfs op de bladeren zit namelijk ook THC. Check deze kaart met coffeeshops waar je goedkoop je slag kunt slaan als je zelf olie wil maken!

Behoefte aan goedkope THC

De Stichting Mediwiet van Wernard Bruining heeft een handige landkaart gemaakt met daarop de coffeeshops waarvan bekend is dat ze deze ‘afknipsels’ aanbieden. Wernard: “Mediwiet patienten hebben behoefte aan goedkope THC om te vaporiseren, er thee van te maken of wietolie. Afknipsels bevatten dezelfde kwaliteit THC als de toppen, welliswaar een iets kleinere hoeveelheid, maar het is vele malen goedkoper. Daarom heeft mediwiet een lijst samengesteld met coffeeshops waar je legaal goedkope THC kunt halen.”

Deze coffeeshops bieden afknipsels

Niet iedereen kweekt zelf wiet of kent iemand die dat doet, zeker niet nu steeds meer ‘gewone’ mensen de medicinale power van cannabis(olie) ontdekken. Door in een coffeeshop voor een schappelijk prijsje hun grondstof in te kopen kunnen zij ook zelf olie maken. Prima idee dus van Stichting Mediwiet, deze kaart:

Schermafbeelding 2016-06-17 om 09.54.42

Of je gaat toch lekker zelf kweken!

En om het helemaal makkelijk te maken, hier nog een korte mini-seminar zelf medicinale wietplanten kweken met Wernard 😉

[openingsfoto: AHMAD FAIZAL YAHYA / Shutterstock.co]
(advertentie)