(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Het is dan misschien wel vrijdag de 13de maar pech hoef je helemaal niet te hebben. Sterker nog, je hebt geluk want we schotelen je 13 bloedrode wietsoorten voor. Strains die in veel gevallen niet alleen een mooi kleurtje hebben, maar je ook zeker geluk zullen brengen. 

Hoewel de meeste rode wietsoorten vooral rood zijn wanneer ze nog bloeiende planten zijn, is de kleur rood of paars in de meeste van deze rode wietsoorten toch wel terug te zien. Het merendeel is sativa dominant dus perfect voor vrijdag de 13de, want sativa’s brengen puur geluk!

Bloedrode wietsoort 1: Red Haze

Met recht een bloedrode wietsoort, niet alleen vanwege haar kleur maar ook vanwege haar Colombiaanse voorouders uit de jaren ’70. Red Haze is een kruising tussen Colombian Red en Neville’s Haze. Net als Neville’s Haze neemt Red Haze haar tijd; ze heeft een bloeifase van 12 tot 14 weken nodig. Als je deze wietsoort ooit ergens tegenkomt, kun je van haar een zeer energieke high in het hoofd verwachten die ook nog eens lang aanhoudt.

Bloedrode wietsoort 2: Red Widow

Een heerlijke wietsoort met Nederlandse genen ook nog eens. Het betreft namelijk een kruising tussen Red Dragon (nummer 3 uit deze lijst), en Green House White Widow. De rode kleur is het duidelijkst in de bloeiende planten maar ook de gedroogde toppen laten enige paarse kleur zien. Onder een dikke witte laag trichomen uiteraard. Ze geeft een verkwikkend high gevoel en smaakt lekker fruitig.

Bloedrode wietsoort 3: Red Dragon

Een exotische kruising van alweer een Nederlands zadenbedrijf genaamd Barney’s Farm. Red Dragon is een kruising tussen een Kush uit de Himalaya’s en Utopia Haze, een Braziliaanse sativa. Een wietsoort voor fijnproevers met een zoet en fruitig aroma. Ze geeft je energie en ouderwetse lachkicks en is perfect voor mensen die last hebben van neerslachtige gevoelens.

Bloedrode wietsoort 4: Red Congolese

Oké, de kleur rood is ver te zoeken in deze top, maar toch wel terug te vinden in de Afrikaanse sativa plant zelf. In Californië werd de soort gekruist met Afghaanse wietsoorten waardoor het tegenwoordig meer een indica dan een sativa is. Ze geeft je een euforische heldere high die zich niet alleen in het hoofd afspeelt maar ook behoorlijk fysiek te voelen is. Een lekkere soort om je dag mee te beginnen.

Bloedrode wietsoort 5: Red Diesel

De tweede rode wietsoort van Barney’s Farm in deze vrijdag de 13de lijst. Een wietsoort met de onmiskenbare zoetzure smaak en geur van NYC Diesel gekruist met California Orange en een goede stabiele opbrenger. Als je haar wil proeven, ga dan eens langs een van de Barney’s coffeeshops in Amsterdam, want daar staat ze vast op het menu.

Bloedrode wietsoort 6: Red Dwarf

Red Dwarf is een kleine wat oudere autoflower die gek genoeg niet eens rood is om te zien. Haar naam is waarschijnlijk slechts bedacht als tegenhanger van de White Dwarf, die zo heet vanwege haar witte trichomen. Je zou je afvragen waarom je deze kleine wietsoort eigenlijk zou moeten kweken maar ze is ontzettend snel klaar. Van zaad tot oogst in slechts zes weken! Een ideaal wietsoortje voor de kleinste kweekruimtes.

Bloedrode wietsoort 7: Panama Red

Een old school wietsoort afkomstig uit… Panama uiteraard. Een pure sativa die al populair was in de jaren zestig en dan voornamelijk in Amerika. Een energiek en intense high geeft ze, schurkend tegen het psychedelische aan. Ze bloeit minstens 11 weken en kan ook uitgroeien tot een enorm formaat. Als je eraan kunt komen, meteen doen want sativa’s zoals Panama Red zijn nagenoeg uitgestorven in de zadenwereld van vandaag de dag.

Bloedrode wietsoort 8: Red Poison

Red Poison is een dieppaarse autflower van Sweet Seeds en een kruising tussen Green Poison en een inheemse wietsoort uit Pakistan die speciaal geselecteerd werd om haar donkere kleur. Een prachtige en bovendien supersnelle wietsoort want ze doet er maar 8 weken over om van zaad tot oogstrijpe plant uit te groeien.

Bloedrode wietsoort 9: Red Cherry Berry

Bij Barney’s Farm zijn ze gek op de kleur rood want ook Red Cherry Berry is afkomstig van dit uitstekende zadenbedrijf uit Amsterdam. Een fifty, fifty hybride en een kruising tussen een klassieke Skunk en een California Orange. Het resulteerde in een zoete en fruitige Red Cherry Berry, die klaar is voor de oogst na 60 tot 70 dagen bloeien.

Bloedrode wietsoort 10: Faygo Red Pop

Niet echt rood zoals je ziet maar vernoemd naar een populaire frisdrank uit Michigan, USA. Hoewel ze tijdens de bloei wel roze gekleurde calyxen laat zien, is daar in de gedroogde toppen niet veel meer van te zien. Een indica dominante wietsoort waarvan een heerlijke Live Resin in 2015 de eerste plaats behaalde op de wereldberoemde High Times Cannabis Cup in Michigan.

Bloedrode wietsoort 11: Red Headed Stranger

Red Headed Stranger is een upliftende sativa die vernoemd is naar een muziekalbum van cannabisliefhebber en countryzanger Willy Nelson. Het gaat om een kruizing tussen Tom Hill’s Haze en Williams Wonder. Ze geeft een opwekkende energieke high die zich vooral op het mentale vlak afspeelt. Smaakt kruidig als een heerlijke Haze.

Bloedrode wietsoort 12: Red Eye OG

Het moge duidelijk zijn dat deze soort vooral in deze lijst staat vanwege de bloedrode ogen die je ervan krijgt. Erg rood van kleur is ze namelijk niet maar ze zit wel knalvol met trichomen. In 2014 deed de soort mee aan de High Times Cannabis Cup van Los Angeles maar helaas voor haar makers sleepte ze daar geen prijs in de wacht.

Bloedrode wietsoort 13: The Blood

Omdat het toch vrijdag de 13de is, sluiten we af met The Blood. Een inheemse wietsoort afkomstig van het eiland Hawaii. Ze kreeg de bloederige naam vanwege de rode nerven die ze op de stam en de bladeren heeft, en het op bloed lijkende sap dat daaruit stroomt. Met recht een wietsoort om op een dag als vandaag te roken dus!

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)