(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Red Cherry Berry is een zeer zoete hybride met de smaak en hardheid van zuurtjes en genoeg THC om pijn, slapeloosheid en stress het zwijgen op te leggen. General Fry Eye uit Schotland kweekte er voor ons vier prachtige planten van en schreef daar het volgende strain report over, genieten!

Voordat ik mijn persoonlijke bevindingen over Red Cherry Berry rapporteer, eerst de officiële informatie over deze smakelijke hybride van Barneys Farm. Het is een indica dominante hybride met zo’n 70% indica genen en ongeveer 30% sativa invloed. Ze komt voort uit een kruising tussen een Skunk plant en een mysterieuze indica uit Californië.

Red Cherry Berry wordt volgens producent Barneys Farm gemiddeld groot en kan grote oogsten afleveren op zowel aarde als in een hydrosysteem. De bloeitijd is 50 tot 60 dagen en het zou een gemakkelijk te kweken wietsoort moeten zijn. De smaak belooft wat mij betreft nog het meest want Red Cherry Berry zou moeten smaken naar fruitige snoepjes! Het effect begint volgens de beschrijving met een euforische high in het hoofd en wordt gevolgd door een ontspannen lichamelijke stone.

De groei van Red Cherry Berry

Ik liet deze wietsoort zes weken groeien tot ze van de bovenkant van de pot tot het topje van de planten gemeten, ongeveer 45 centimeter hoog waren. Aan het einde van de vierde groeiweek gaf ik de planten wat meer ruimte om te groeien door ze naar 14-liter potten over te brengen.

Ook boven de grond kregen ze meer ruimte; ze gingen naar een wat grotere tent van 1,4 bij 1,4 meter en kregen daar licht van een 600 Watt metaal halide kweeklamp. In de vijfde week ben ik ook begonnen met voeden, precies één week voor aanvang van de bloeifase dus. Het waren inmiddels heel mooie planten om te zien, dikke stevige struiken met prachtige grote schutbladeren.

De bloeifase

Voor de bloeifase heb ik een 600 Watt/400 Volt HPS lamp van Gavita gebruikt. Op de tiende dag op 12/12 lieten alle vier de planten hun eerste bloeiverschijnselen zien. Vanaf dat moment gingen ze op volle kracht vooruit zoals ook beschreven werd op de website van Barneys Farm. Dit is inderdaad een gemakkelijk te kweken wietsoort voor beginners; ze zogen alle voedingswater gulzig op en zagen er gedurende de hele kweek supergezond uit.

Na de vierde bloeiweek heb ik de Red Cherry Berries een keer gespoeld en ik realiseerde me dat de planten eigenlijk al heel vroeg in de bloeifase vol zaten met trichomen. Dat gaf vertrouwen voor de rest van de bloeifase! De opvolgende twee weken gaf ik ze volvette voeding om de buds nog even goed op te laten zwellen.

In week zeven waren ze tot dikke plakkerige bonkige knuppeltoppen getransformeerd. Ze zagen er vetter en zwaarder uit dan sommige andere soorten er na negen weken uitzien. Ik wist dat ik vier toppers in huis gehaald had en gaf ze de twee opvolgende weken een flinke spoelbeurt. Ik bewonderde mijn ‘dames’ dagelijks. Inmiddels ‘stonken’ ze ook ontzettend! Een dikke zoete walm van wiet en inderdaad; een geur die deed denken aan fruitige zuurtjes kwam van de toppen die nu ook bijna net zo hard als zuurtjes waren.

Ik kon natuurlijk niet wachten tot de planten klaar waren om te oogsten, ze hadden alles wat je van een wietplant wenst. Aan het einde van de negende week was het eindelijk zover; kijk nou eens hoe mooi ze er op dat moment bijstonden! Aan de enorme hoeveelheid trichomen was duidelijk te zien dat dit zeer sterke wiet zou worden. De laatste 48 uur liet ik de planten in het donker staan, ik heb gemerkt dat dit de potentie zeker wel ten goed komt.

De oogst van Red Cherry Berry

Op knipdag was ik blij om te zien wat ik had gekweekt, tijd om de schaar ter hand te nemen. De buds waren knalhard en zwaar van de trichomen. Het knippen was een fluitje van een cent, ik hoefde slechts om de compacte toppen heen te knippen om ze van de bladeren te ontdoen.

Na iedere plant haalde ik een smakelijke bal hasj van mijn schaar, wat een geweldige bonus was dat! Aan het einde van de vier planten had ik zeker een paar gram.

In mijn klimaat gecontroleerde tent duurde het een week voor de toppen droog waren zodat ik ze kon wegen. In totaal hield ik dik 250 gram aan absolute topkwaliteit Red Cherry Berry over aan deze vier planten. Dit was overigens niet de hele oogst van de tent, er stonden ook nog wat andere wietsoorten in. Na een maand rijpen (curen) in glazen potten zat de klus erop en was het tijd voor een eerste joint. Deze wiet smaakt en ruikt echt naar zuurtjes, een heerlijk traktatie is het!

Medicinale waarde en effect

Barneys Farm geeft zelf geen medicinale informatie over de soort. Ze heeft een hoog THC percentage en mogelijk ook enige CBD; patiënten zeggen een gebalanceerd psychoactief en lichamelijk ontspannen effect te voelen. Red Cherry Berry legt pijn, slapeloosheid en stress het zwijgen op. Het snel inslaande effect op het lichaam kan een gelegenheidsroker gemakkelijk een paar uurtjes aan zijn bankstel doen plakken. Alles bij elkaar genomen is dit een heerlijke wietsoort om in je kweektent te hebben, ze ziet er fantastisch uit en geeft je een zwaar verdovend effect.

Dus. Bedankt Barneys Farm voor deze heerlijke hybride!

General Fry Eye

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)