(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Friezen zijn aparte mensen. Zelfs de wietkwekers doen ’t blijkbaar net iets anders dan anderen. Dat kunnen we wel concluderen nadat er deze week wietplantages op een woonboot en in een gierkelder zijn opgerold!

Rare jongens die buds.. eh, Friezen

Rare jongens die buds.. eh, Friezen

Dit verhaal begint een week geleden in Terband. Daar bleek een man een heel bijzondere bestemming voor zijn gierkelder (waar normaal beestenpoep in gaat dus) te hebben gevonden: 945 wietplanten. De bemesting zal geen probleem zijn geweest, de politie wel. Die rolde de zaak op en hield de creatieve boer aan.

Drie motoren gepakt, wietkweker gevlogen

Nadat de agenten deze man te pakken hadden speurden ze verder naar zijn connecties. Deze maandag volgden daarom drie huiszoekingen in Friesland. Een 27-jarige man uit De Friese Meren was de pineut en kon drie motoren inleveren (vraag ons in godsnaam niet wat die met wiet kweken van doen hebben, maar het is zo blijkbaar). Bij het volgende slachtoffer werd er 10 kilo wiet gevonden. In een loods, dus dat is geen rare locatie. Wel vreemd is dat de man zelf spoorloos is.

Wietwoonboot

De derde en laatste huiszoeking betreft dan weer een ietwat aparte plek: een woonboot. Gelegen in de Passchier Bollemanshaven in Drachten en eigendom van een 45-jarige man. Klaarblijkelijk geen klein vaartuig ook, want er was plaats voor een wietkwekerij die minimaal 5 kilo opleverde, want die hoeveelheid werd er aangetroffen, naast cash geld. En ook op de wal vond de politie nog een kwak geld, wat uiteindelijk getekende dat deze Fries niet alleen is gearresteerd maar ook zijn geld, bestelbus als wiet kwijt is…

 

(advertenties)