(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

‘Een kleine sensatie in Oostenrijk’, koppen de Duitstalige media. Reden? De minister van Justitie in het Alpenland is van plan wietbezit tot 5 gram voortaan volledig vrij te geven, niets minder dan een strafrechtelijke doorbraak.

Als het aan justitieminister Wolfgang Brandstetter ligt wordt persoonlijk cannabisgebruik tot 5 gram binnenkort legaal in Oostenrijk. Het enige dat blowers straks moeten gaan doen – aldus de officiële mededeling in de Staatskrant – is zich aanmelden bij de Volksgezondheid-instantie.

5-gram regel in conservatief cannabisland

Het logo van het Hanfverband in Oostenrijk

Het logo van het Hanfverband in Oostenrijk

Alleen degenen die zich niet aanmelden zal ook in de toekomst vervolgd worden door de autoriteiten, melden de Oostenrijkse media. Weliswaar is de positieve maatregel nog niet helemaal een afgehamerd vergaderstuk, maar gezien de vooraanstaande positie van de minister van Justitie kunnen we ervan uitgaan dat Brandstetter vóór zijn openbare aankondiging afspraken heeft gemaakt binnen de coalitieregering. Indien hij geen meerderheid achter zich zou weten staan, zou hij nooit zover voor de troepen uit lopen, concludeert de pers.

Zelfde hoeveelheid wiet als in Nederland

Iedereen in het Alpenland gaat er dan ook vanuit dat zijn voorstel onveranderd wettelijke realiteit is binnen afzienbare tijd. Daarmee is er opnieuw een conservatief cannabisland dat een stap in de goede richting zet. Immers, ook in Nederland mag je officieel niet meer dan 5 gram wiet voor eigen gebruik bezitten… Wat dan wel weer raar is, is dat je in Oostenrijk zoveel wietstekjes mag hebben als je wil (niet strafbaar), maar weer geen (af)bloeiende wietplanten! En dat ze er eerder een cannabis social club hadden dan Nederland 😉

 

(advertenties)