(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het zal jullie niet ontgaan zijn: miljardair Donald Trump doet bij de Republikeinen mee aan de kandidatenrace voor het presidentschap van de VS. Wat ie allemaal van immigranten, vrouwen en Democraten vindt geloven we wel, echt belangrijk is natuurlijk hoe de beste man denkt over cannabis?!

Republikeinse presidentskandidaat

DonaldTrumpDoll

Donald Trump heeft zelfs zijn eigen sprekende pop

Afgelopen week was het eerste tv-debat tussen de kandidaten van de Republikeinen en er was uiteraard 1 man die de show stal (o.a. door te suggereren dat de vrouwelijke presentator ongesteld was en daarom lastige vragen stelde, ahum…): Donald Trump. Stinkrijk en grofgebekt, en sinds kort ook nog eens torenhoog favoriet bij de rechtse kiezers in de Verenigde Staten. Hoogste tijd dus om eens uit te vogelen hoe de zakenman en voormalig reality tv-host denkt over wiet, nietwaar?

‘Mexicanen brengen drugs’

Toen hij zijn presidentscampagne in juni aftrapte knalde Donald Trump er maar direct een opmerking over Mexicanen in. “Wanneer Mexico zijn mensen stuurt, sturen ze niet hun beste inwoners. Ze brengen drugs. Ze brengen criminaliteit. Het zijn verkrachters. En sommige, neem ik aan, zijn goede mensen.”

Geen fan van ‘Colorado’

Sean Hannity, tv-presentator van Fox News was niet alleen mede-interviewer bij het eerste debat afgelopen week, hij heeft al eerder interviews gedaan met Donald Trump. Daarin liet de miljardair blijken geen fan te zijn van het wietexperiment in Colorado (waar cannabis volledig gelegaliseerd is). Kijk hieronder naar een fragment:


Hoewel hij het recht van de staten om hun eigen keuzes te maken dus niet betwist, liet Trump in een eerder interview met Fox-journalist Hannity echt blijken wat ie van wiet vindt. “Sommige echt slechte dingen komen er uit Colorado ten aanzien van mensen. Dus daar zou ik heel, heel erg goed naar moeten kijken.” Welke slechte dingen, dat zie je in onderstaand fragmentje (vanaf 22 seconden gaat het over wiet):

Opvallend is echter dat Donald Trump er 25 jaar geleden nog heel anders over dacht. Tijdens een perslunch zei hij toen voorstander te zijn van legalisering van (alle!) drugs. Hij noemde de drugsbestrijding van de VS “een grap” en vertelde de aanwezigen “dat we de war on drugs dramatisch aan het verliezen zijn. Je moet drugs legaliseren om die oorlog te winnen. Je moet de winst weghalen bij de drugsbaronnen.” Waarna hij er nog aan toevoegde dat het probleem verergert door “politici zonder lef om de zaken om te draaien”…

Nooit drugs geprobeerd (inclusief koffie)

Haha, wat een draaikont die Trump. Maar weet de beste man dan in ieder geval uit eigen ervaring waarover hij het heeft wanneer hij cannabis een groot probleem noemt? Nou, ook niet echt. Sterker nog; in zijn boek ‘The America We Deserve’ stelt hij het als volgt: “Ik heb nog nooit wat voor drugs dan ook genomen. Heb nog nooit een glas alcohol gehad. Nooit een sigaret, nooit een kop koffie gehad.”

(advertentie)