(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nadat het tot nu toe vooral Amerikaanse artiesten zijn die hun eigen cannabismerk lanceren – Willie Nelson, Wiz Khalifa, Snoop Dogg – is nu de Zuid-Afrikaanse rave-rap groep Die Antwoord aan de beurt. Zij droppen onder de naam ‘Zef Zol’ hun wietproducten!

‘We Have Candy’

Het was eigenlijk ook een kwestie van tijd voordat hardcore-leden Ninja en Yolandi Visser van de spectaculaire Zuid-Afrikaanse band hun liefde voor wiet omzetten in een concrete lijn producten. Met hun unieke sound en hun schurende attitude – en niet te vergeten waanzinnige, soms zelfs hallucinerende videoclips – wist Die Antwoord de hele wereld te veroveren. En met hun laatste single ‘We Have Candy’ werd de wietmove eigenlijk al wereldkundig gemaakt, want zeg nou zelf: wie zou er niet zijn eigen THC-snoepgoed willen hebben?!

Schermafbeelding 2016-08-26 om 10.27.22

Die Antwoord combineert met Zef Zol hun liefde voor muziek met die voor wiet…

Zef

Bovendien past cannabis natuurlijk naadloos in de Afrikaanse tegencultuur die Die Antwoord zo’n beetje hoogstpersoonlijk heeft gelanceerd. De groep heeft er zelfs een woord voor uitgevonden: zef. En zef staat dan dus voor de beweging die focust op zelfexpressie door muziek, kleding en gedachten, waarbij je in essentie geen reet geeft om wat anderen ervan vinden…

Samenwerking met Natural Cannabis

Goed, nu droppen Ninja en Yolandi Visser dus ‘Zef Zol’, een cannabismerk waarin onder andere vaporizers, vullingen voor verdampers, chocolade en lippenbalsem een plekje vinden. Het hiphop duo werkt hiervoor samen met het in Californië gevestigde bedrijf Natural Cannabis Company, een onderneming die gespecialiseerd is in medicinale cannabisproducten.

Op 16 september komt het nieuwe album van Die Antwoord uit, getiteld ‘MOUNT NINJI AND DA NICE TIME KID’ en het kan bijna geen toeval zijn dat de single ‘We Have Candy’ gelijktijdig met dit wietnieuws is uitgebracht:

(advertentie)