(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Veel gekker moet het allemaal niet worden. JeffThe420Chef heeft een kookboek gemaakt waarin de klassieke Joodse gerechten als gefilte fish, challah, matzo balls, latkes en kugel worden opgedist met een extra-speciaal ingrediënt: wiet. Maar het is ook een prima kookbijbel voor alle niet-Joodse mensen!

Edibles steeds populairder

Nou ja, zo gek is het ook allemaal weer niet. Ten eerste mogen Joden namelijk best cannabis nuttigen, oordeelden wijze rabbi’s in het verleden al. En ten tweede is het eten van cannabis in de Verenigde Staten gigantisch populair onder cannabis consumenten, dus ook onder de Joodse medemensen. Naar verwachting zal de omzet van deze edibles in 2017 groter zijn dan die uit de verkoop van ‘gewone’ wiet!

Koosjer, vegetarisch en glutenvrij

y648Enter de slimme JeffThe420Chef, die een stamt uit een orthodox Joods milieu en nu een heus koosjer kookboek op de markt slingert: ‘The 420 Gourmet: The Elevated Art of Cannabis Cuisine‘. Maar eigenlijk is het schitterend geïllustreerde kookboek prima geschikt voor iedereen, Joden en niet-Joden, aldus de maker. En dat klopt want de vele gerechten dient hij op in verschillende varianten: koosjer dus, vegetarisch, veganistisch en zelfs glutenvrij!

Medicinale missie

Jeff begon met het wietkoken om de moeder van een goede vriend te helpen, met de edibles kon zij haar pijn, misselijkheid en ongemakken van haar kankerbehandeling managen. Gedurende de jaren ontwikkelde chef Jeff een specifiek kookproces dat de geur en smaak van wiet neutraliseert door de cannabis in boter en olie te ‘infusen’. Daarmee zijn de gerechten van deze kok dus ook uitermate goed geschikt voor medicinale cannabispatiënten, een steeds groter wordende doelgroep immers.

Boter en olie als basis

JeffThe420Chef heeft er ook duidelijk plezier aan en dat weerspiegelt zijn kookboek ook. Hij combineert zijn ‘fun-loving approach’ met praktische informatie over cannabis, waarbij je kan denken aan richtlijnen voor veilige dosering, samenvattingen van de gebruikte strains en hun typische effecten en details over de medicinale en recreatieve voordelen van ons aller kruid.

Uiteraard geeft de kok stap voor stap ook het recept voor zijn ‘light-tasting canna-butter and canna-oils’, het geheim achter zijn superlekkere en ook unieke recepten. En met boter of olie als basis kan je vervolgens eigenlijk altijd cannabis integreren in je alledaagse keuken!

In deze video laat Jeff zien hoe je de boter maakt:

‘The 420 Gourmet: The Elevated Art of Cannabis Cuisine’ is dus een kookboek dat voor alle religies geschikt is (kom daar nog maar eens om in deze roerige tijden). Het kost in de VS 29,99 dollar en wordt uitgegeven door de  gerenommeerde uitgeverij HarperCollins Publishers

(advertentie)