(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zeeland laat zich van haar beste kant zien. Met posters worden buitenlanders die van een jointje houden verzocht zich elders te gaan amuseren. Fossielzoekers, klederdracht fetisjisten en hobbyvissers zijn nog wel van harte welkom.

Het gaat om de gemeenten Goes, Vlissingen en Terneuzen, inderdaad precies die plekken in Zeeland waar ze zowaar coffeeshops hebben. De lokale bestuurders verlangen nu van de shops dat zij de anti-buitenlandse-blower-poster ophangen voor het raam, zodat eventuele onverlaten die het in hun botte hoofd halen op Nederlands grondgebied een lekker jointje te kopen gillend rechtsomkeert maken! De poster moeten ze ook nog eerst zelf downloaden van de gemeentewebsite ook, het provinciale motto Ons bin zuneg  in ere houdend…

En hoe aardig ze dat doen, de toerist wegjagen! De copywriter die de tekst op de poster geschreven heeft, is een waar taalkundig genie. Niks geen uitleg over de wietpas of zo, maar simpele Engelstalige tekstjes, die het totaal aantal woorden op de hele poster tot het duizelingwekkende aantal van 21 brengen.

Waar de Zeeuwse fatsoensrakkers wellicht ook geen rekening mee gehouden hebben, is dat het coffeeshops in het kader van het gedoogbeleid verboden is afbeeldingen van wietblaadjes te tonen (wordt gezien als overtreding van de reclameregels). En er staat toch echt zo’n 7-vingerig blad op de poster. Maar het allerslechtste van de poster is toch wel dat de rokende man helemaal geen softdrugs gebruikt maar een doodnormale sigaret (!) rookt…

Nou ja, kijk zelf maar:

zeeland

Wil jij zelf deze prachtige poster ook downloaden en printen (voor het nageslacht of zo, weten wij veel), klik dan HIEROP!

 

(advertenties)