(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Bij sommige thuiskwekers gaat het de eerste keer meteen goed, en anderen maken de eerste keer de nodige beginnersfoutjes. Tot die laatste categorie behoort Rob, hij liet zijn Bubble Kush planten na vier weken in de bloei gaan. Een paar weken later zette hij het lichtschema per ongeluk weer op 18/6, waardoor de planten weer in de groeifase gingen. Maar wat nu, doorgaan of opnieuw beginnen? Lieve Muna helpt…

Toen ik het onderwerp van zijn mail las (per ongeluk revegged) dacht ik dat het om buitenplanten ging, die iets te vroeg gezaaid waren. Dat bleek niet het geval; Rob zag zijn Bubble Kush na twee weken op 12/12 namelijk aan voor autoflowers. En omdat hij las dat autoflowers ook op 18/6 gewoon doorbloeien, stelde hij dat lichtschema in. Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen: de planten schoten terug in de groeifase.

 

Naam
Rob
Onderwerp
Per ongeluk revegged
Bericht
Lieve Muna, help!! Mijn planten zijn per ongeluk gaan reveggen.. Dit is mijn eerste kweek en ik heb deze Bubble Kush na vier weken voorgroei omgezet naar het 12/12 lichtschema. Nu hoorde ik een kleine twee weken later dat autoflowers gewoon onder 18/6 konden blijven. Dus ik met mijn domme kop het lichtschema weer veranderd, en ja hoor: ze gingen reveggen. Eén- of drievingerige bladeren zien er totaal niet uit als wietplanten.. Ze zijn inmiddels alweer 8 a 9 weken oud. Terug in de bloei dus 12/12, of de boel weggooien en opnieuw beginnen?

Groetjes, Rob

Bijlagen

Groeien, bloeien, reveggen

Hoi Rob, wat dacht je toen je je Bubble Kush planten weer op 18/6 zette? Het was een beetje een stomme fout maar ook die moeten gemaakt worden, en ik dank je voor de mooie foto’s. In ieder geval zul je het verschil tussen autoflowers en fotoperiode gevoelige wietsoorten waarschijnlijk nooit meer vergeten. De éénvingerige bladeren zullen vanzelf weer wietbladeren worden als je je plant langer op 18/6 laat staan.

Weggooien zou ik niet doen, dat is toch zonde van al die plantmassa. Deze planten hebben immers al een mooi formaat en een volwassen wortelstelsel. Je zult je planten denk ik wel een beetje moeten snoeien. Schakel je terug op 12/12 dan zullen de planten namelijk eerst weer een stuk groeien, en het is nu al zo vol in je kweektent. Dat komt door het reveggen, ofwel terug in de groeifase schieten. Vanuit de toppen groeien bij het reveggen enorm veel nieuwe takken, waardoor je kweektent nu enorm vol is geworden.

Snoeien en weer bloeien

Ik raad je aan om het lichtschema terug op 12/12 te zetten, en je planten even netjes te snoeien. Knip geen stukken van takken af, want dan top je de tak in feite en krijg je naderhand nóg meer takken. Knip in plaats daarvan hele takken van je plant, zodat er niet nog meer groeipunten ontstaan. Probeer aan iedere plant ongeveer evenveel takken over te houden als je had voordat ze de eerste keer op 12/12 gingen. Wellicht is het ook een goed idee om een aantal bladeren weg te halen, zodat er weer een beetje lucht in het bladerdek komt.

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik niet precies weet wat je van de bladeren kunt verwachten als je je planten weer op 12/12 zet. Wel zullen ze na een week of twee weer gewoon terug met bloeien beginnen. De bloeifase begint gewoon weer opnieuw, dus het zal wel even duren voordat je uiteindelijk kunt oogsten.

Succes met snoeien en de tweede bloeifase Rob!

-xxx- Muna

(advertenties)