(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

In Deventer is er ruimte voor een nieuwe cannabisbaas nadat de gemeente coffeeshop De Kikker liet sluiten. Tweehonderd gegadigden hebben zich al gemeld en morgen is de laatste dag dat jij je carrière ook een andere wending kunt geven!

Vierde coffeeshop nodig in Deventer

Er zijn nu nog een stuk of 570 coffeeshops in Nederland en dat betekent dat het aantal sinds de jaren negentig meer dan gehalveerd is. Voornamelijk door het stompzinnige politieke gedoogbeleid, waardoor ondernemers noodgedwongen hun shop moesten opgeven – denk aan afstandscriterium, de Bibob-wet, per ongeluk een minderjarige in de zaak en de stash-overtredingen van meer dan 500 gram.

Maar zie, zo heel af en toe snapt men het wel in een Nederlandse gemeente en komt er ruimte voor een nieuwe wietzaak binnen de grenzen. Zoals in Deventer nu, al is dat dus een gevalletje ‘de-een-zijn-dood-is-de-ander-zijn-brood’ door de sluiting van De Kikker. Als de leegte ingevuld is telt de Hanzestad weer 4 shops en dat is precies het aantal dat de bestuurders wensen.

Coffeeshop De Kikker is niet meer, de vergunning komt opnieuw op de markt en wordt via loting vergeven in Deventer… [foto: Google streetview]

Loting bepaalt wie vergunning krijgt

Dat er genoeg belangstelling is voor het uitbaten van een coffeeshop in Overijssel blijkt wel uit de kop in het regionale dagblad De Stentor: ‘Stormloop op vrijgekomen coffeeshopvergunning‘. Al meer dan 200 gegadigden hebben zich voor de loting opgegeven die de vergunning als enige prijs kent. Als je er ook wel zin in hebt moet je snel zijn, want de inschrijving loopt morgen – vrijdag 6 oktober – af.

Er wordt trouwens geloot om te voorkomen dat er ‘onderling grote sommen aan ‘goodwill’ worden betaald om een vergunning over te nemen’, schrijft De Stentor. Freek Stein is veiligheidscoördinator van de gemeente Deventer en hij ziet dat de aspirant-coffeeshophouders van heinde en verre komen. Men verwacht uiteindelijk zelfs 300 (!) geïnteresseerden voor de bijzondere wietvacature. Een heuse notaris zal de loting verzorgen.

‘Jaaromzet twee miljoen euro’

De gelukkige die wint zal zeker en vast een flesje bubbels opentrekken. ‘Ingewijden schatten de jaaromzet van coffeeshop De Kikker op zo’n twee miljoen euro’, meldt de krant namelijk…

Begint het te kriebelen en wil je nog meedoen? Meer info over de procedure vind je HIER

(advertenties)