(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Willie is alweer enkele weken onderweg met een nieuwe ronde, en heeft Wedding Cake, Sneeze en Pineapple Poison plantjes uit zaad. De jongedames werden deze keer op een Willie Wietman waardige manier opgekweekt, namelijk in een machine. Nou ja, in een Indoor Garden Kit Pro om precies te zijn. Willie vertelt je er alles over in zijn nieuwste kweekavontuur.

De twee weken wachten zitten er weer op dus hier ben ik weer met een kakelvers kweekavontuur. Ik heb het de afgelopen 14 dagen erg druk gehad, en had daardoor had ik iets minder tijd voor de kleine plantjes dan dat ik gehoopt had. Maar er is zeker wel het een en ander te vertellen. Want zoals je kan zien is de Indoor Garden Kit Pro nu volledig gevuld. Laten we dan ook eens kijken wat de Indoor Garden KIT Pro nou eigenlijk is?

Indoor Garden Kit Pro?

Dit is een kweekbak met ruimte voor zes plantjes. Dat niet alleen maar ieder plantje heeft een eigen pot met een doorzichtig deksel. De oplettende lezer heeft vorige keer wellicht gezien dat er ook twee grijze deksels waren maar deze had ik zelf geprint omdat ik die gaten toen nog niet in gebruik had. Als het LED licht direct in het water schijnt zullen er namelijk snel algen in het water ontstaan. Vandaar dus dat ik deze toen dicht had gemaakt met een deksel, deze waren helaas niet meegeleverd.

De set is verder voorzien van een timer met de standen 8 uur aan 16 uur aan en 8 uur uit. Het zijn andere schema’s dan wat ik gewend ben, maar het werkt. De LED lamp is 24 Watt en Full spectrum en in drie standen dimbaar, en de lamp is ook nog in hoogte verstelbaar.

Willie’s wietplantjes

De wietplantjes waar we deze keer mee aan de slag gaan zijn de volgende zes kanjers geworden. Ik moet er wel even bijzeggen dat de vier jongedames aan de linkerkant een goede week ouder zijn dan de twee aan de rechterkant.

Maar goed, ik zal de dames even bij hun naam en plek noemen: links achterin staat de Wedding Cake. Haar eerste bladeren zagen er niet zo goed uit. Het was al een oud zaadje dat ik nog in de la had liggen; wie weet kwam het daardoor maar ze heeft zich goed hersteld. De planten die om de Wedding Cake heen staan zijn Sneeze.

De twee nieuwkomers zijn de Pineapple Poison. Deze staan er nu een week in en als je goed kijkt zie je dat de wortels al door het kunststof heen komen. Het wordt de komende week tijd dat ik de plantjes ga verhuizen naar hun grote bloempot. Het enige waar ik nou nog niet goed over na heb nagedacht, is hoe krijg ik straks de planten uit die kunststof plantenbakjes vandaan zonder de wortels te beschadigen? Maar dat lezen jullie dan de volgende keer.

Wat ik nu nog wel kan vertellen is de hoogte van plantjes. Ze hebben een gemiddelde hoogte van 10 centimeter, en de afstand tot de lamp is 15 centimeter.

Sensors

De twee sensors in mijn CNNBS G-Kit XL hebben na wat kalibreren hun plek in de kast gevonden. Dit heb ik gedaan door ze in een ziplock diepvrieszak te doen. Deze heb ik daarna in een schaal met warm water van 38 graden Celsius gelegd, en dit heb ik gemeten met een koortsthermometer. Na 20 minuten heb ik nog eens met de koortsthermometer gemeten, en ze dan op die waarden afgesteld.

De luchtvochtigheidsmeters heb ik niet gewijzigd. Deze gaven dezelfde waarden aan. Eén van de sensors zit nu onder de luchtinlaat van de kweekkast, en de ander heb ik aan het plafond geplaatst, naast de koolstoffilters waar de lucht de CNNBS G-Kit waar verlaat.

Nu kan ik meten wat nou het verschil is in temperatuur en luchtvochtigheid boven in en onder in de kast. Zal er een verschil zijn? Wie zal het zeggen? Nou, aan het einde van deze kweekronde weten we het allemaal.

CNNBS G-Kit ook weer klaar

In mijn tweede kweekkast, de (verhoogde) CNNBS G-Kit van 60 bij 60 centimeter, heb ik een kleine aanpassing gedaan aan de ventilators die ik op de G-Bars heb gemonteerd. Daar heb ik de twee buitenste ventilators meer boven de G-Bars geplaatst. Zo blazen ze de lucht niet alleen rond maar koelen ze nu ook de G-Bars zelf, wat ze eerst niet deden. Let wel op als je ook iets dergelijks met computerfans wil doen; want ik heb het oude model G-Bars. Bij het nieuwe model van de G-Bars LED zal het waarschijnlijk allemaal wat anders bevestigd moeten worden.

Kweekvideo week 1 en 2

In de kweekvideo van deze keer zien we hoe de kleine plantjes hun eerste weken doormaken in de nieuwe kweekbak. De Sneeze planten en de Wedding Cake leiden de race en worden gevolgd door de twee Pineapple Poison zaailingen. Omdat de dames nog op zo’n kleine ruimte staan heb ik maar gebruik gemaakt van één camera. Dat was meer dan voldoende om de plantjes allemaal tegelijk te kunnen filmen.

Dit was het weer voor nu. Ben jij er over 14 dagen ook weer bij? Dan gaan we het onder meer hebben over het verpotten, wat gezien de open potjes misschien nog wel lastig gaat worden. Ook kom je erachter welke plant in welke kast en op welke plek komt te staan. Nou, tot dan!

Willie Wietman

(advertentie)