(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Planten die buiten groeien in de volle grond of in potten, kun je het beste voeden met vaste meststoffen die onder invloed van het bodemleven vrijkomen. Supermix bijvoorbeeld, dat is een zeer complete meststof die naast de nodige N’s, P’s en K’s, onder meer ook nuttige schimmels, goede bacteriën bevat. 

De grond in je tuin bevat waarschijnlijk al genoeg organisch materiaal voor een heel plantenleven lang. Onder invloed van het bodemleven wordt zulk organisch materiaal afgebroken tot voor planten opneembare meststoffen. Het bodemleven is daardoor enorm belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van planten.

Niet alleen breekt het organisch materiaal af, maar nuttige schimmels werken ook als een uitbreiding van het wortelstelsel. Zij beschermen de wortels en vormen een netwerk dat in feite een uitbreiding van de eigen wortels van planten is.

Supermix

Supermix is een vaste meststof dat bij uitstek geschikt is voor de teelt van buitenplanten. Het bevat, naast een uitgebalanceerde hoeveelheid meststoffen en sporenelementen uit wormen- en vleermuizenmest, ook vitaminen, levende schimmels, en nuttige bacteriën die het natuurlijke bodemleven stimuleren. Wanneer je Supermix aan de grond toevoegt, zullen de nuttige schimmels vanzelf met de planten meegroeien.

Supermix maakt het toevoegen van losse wormenmest, Guano of andere meststoffen overbodig. Het vervangt namelijk alle vloeibare basis-meststoffen zodat jij, je daar de hele zomer geen zorgen meer over hoeft te maken. Omdat de meststoffen langzaam vrijkomen is Supermix juist zo gemakkelijk in het gebruik. Kwestie van één keer aan de grond toevoegen, en je hebt voeding voor een heel plantenleven lang.

Plagron Supermix is verkrijgbaar in een emmer van vijf liter, één liter en een 25-literzak. 1 Liter Supermix is goed voor tien tot 20 vierkante meter tuingrond, of 40 liter (gebruikte) potgrond. Je koopt het spul gemakkelijk online bij Dutch-Headshop.com.

Delen via
Lekker bezig!
(advertenties)