(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Meestal wanneer we het hier op RollingStoned over paddestoelen hebben, gaat het om de psychoactieve soort. Maar wist je dat wij mensen een groot deel van ons DNA met paddestoelen delen, en dat er paddestoelen-rassen zijn met grote gezondheidsvoordelen die je gewoon kunt drinken?

Wanneer mensen aan paddestoelen denken, denken ze meestal aan psychoactieve paddo’s, giftige paddestoelen of de soorten die je in de supermarkt kunt kopen, zoals champignons. Maar paddestoelen hebben veel meer te bieden en in de farmaceutische industrie weten ze dat al jaren. Wist je dat paddestoelen de meest bestudeerde superfoods zijn?

Superfood

Jazeker, superfood. Paddestoelen hebben een grote invloed op de westerse geneeskunde en de meeste mensen weten dit niet. We hebben het dan niet alleen over penicilline, de grootste ontdekking tegen ontstekingen op basis van paddestoelen. Liefst 40 procent van de medicijnen die onze dokters tot hun beschikking hebben worden gemaakt van stoffen uit paddestoelen.

Er zijn alleen in Noord Amerika al meer dan tienduizend verschillende soorten paddestoelen. Veel van deze schimmels zijn giftig en sommige zijn psychoactief, maar veel van deze soorten zijn ook gewoon eetbaar. Toch eten de meeste mensen deze paddestoelen niet, en missen ze belangrijke voedingsstoffen die je alleen in paddestoelen kunt vinden. Hierdoor kan het eten van zelfs kleine hoeveelheden van deze soorten paddestoelen grote gezondheidsvoordelen hebben.

Reishi paddestoelen zitten vol met antioxidanten en beta-glucanen en boosten je immuunsysteem. Foto: Lotus Images, Shutterstock

Four Sigmatic

Four Sigmatic is een organisatie die gezonde paddestoelen bekender wil maken bij een groter publiek. Uit een passie geboren voor medicinale paddestoelen, brengen ze een aantal zeer gezonde soorten in de vorm van oplosbare dranken. Door de paddestoelen in oploskoffie, chocolademelk, thee en gewoon een paddestoelendrank te verwerken, maken ze het supermakkelijk om deze soorten in je dieet op te nemen. De drankjes zijn geschikt voor ieder dieet, of je nu veganist bent of een natuurdieet volgt.

Er zijn vier verschillende soorten paddestoeledrankjes van Four Sigmatic maar het gebruik is steeds hetzelfde. Kwestie van de zakjes paddopoeder om het zo maar even te noemen, oplossen in heet water. Je kunt ze ook gebruiken in een gezonde smootie. Er is een koffie, een thee, een chocolademelk en een paddestoelenvariant met elk zijn eigen gezonde paddestoelensoorten.

Chaga, Reishi, Cordyceps

Chaga, Reishi en Cordyceps zijn de drie geneeskrachtige paddestoelensoorten in de drankjes van Four Sigmatic. Ze hebben ieder hun eigen gezonde werking op het lichaam. Chaga wordt bijvoorbeeld ook wel de superster van de paddestoelen genoemd. Een zeer hoge concentratie aan zogenaamde Super Oxide Dismutase antioxidanten en beta-glucanen zorgt voor de heilzame effecten op het immuunsysteem.

Reishi is wat Four Sigmatic betreft de koningin onder de paddestoelen. Haar heilzame werking is al meer dan 4000 jaar bekend en dankt ze aan een grote hoeveelheid beta-glucanen. In de paddestoelen koffie vinden we een combinatie van Chaga paddestoelen en de Cordyceps. Deze werken samen om je tot rust te brengen zodat je daarna een energieboost krijgt om je dag met enthousiasme door te brengen.

Paddestoelendrankjes zijn vanaf 11,95 euro (koffie) te koop op Dutch-Headshop.com. Kies Cordyceps en Chaga koffie voor een gezonde energieboost en Chaga of Reishi thee of chocolademelk voor een beter immuunsysteem.

Delen via
Lekker bezig!
(advertenties)