(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Op de kop af drie weken geleden liet onze groene kweekdokter twee Atomical Haze zaden en twee Durga Mata II CBD zaden ontkiemen voor een kort en gelukkig leven in zijn kweekkast. Afgelopen week was het tijd om de zaailingen te verpotten, zodat ze met volle kracht en voldoende wortelruimte door kunnen groeien.

Zoals ik vorige week beloofde, zou ik mijn zaailingen deze week verpotten. En belofte maakt schuld, dus verpotten is wat ik afgelopen vrijdag gedaan heb. De zaailingen hadden nog wel een weekje kunnen wachten, maar ik verpot altijd graag zodra het kan. Een nieuwe grote pot met aarde geeft een jonge wietplant namelijk altijd een boost in de groei. De plant krijgt ineens de ruimte onder de grond en dat merk je aan de groeisnelheid boven de grond.

20161104_172459

De vier zaailingen van Dokter Groen voor de verhuizing. Er gaat precies één 50-literzak aarde in de vier nieuwe potten.

Sneak preview op Mediwietforum.nl

Voor degenen die mijn updates trouwens op de voet volgen heb ik goed nieuws. Ik heb mij namelijk aangemeld op het nieuwe Mediwietforum.nl en doe daar, zei het wel iets minder uitgebreid, tussentijds verslag van mijn kweek. Op die manier kun je bijna live meekijken hoe het met de plantjes in mijn kweekkast gaat. Wanneer je je ook op het forum registreert dan kun je me er ook vragen stellen, bijvoorbeeld over de werking van de kast of over mijn wekelijkse update hier.

20161104_173239

Dr. Groen vulde de potten met aarde en maakte kuiltjes waarin hij vast een halve liter water goot.

Verpotten

Goed, terug naar de zaailingen. Afgelopen vrijdag heb ik ze verpot, een gemakkelijk karweitje wanneer je zaailingen eraan toe zijn en niet te nat staan. Waarom mogen ze niet te nat staan vraag je? Wel, dan kun je ze gemakkelijker uit hun potjes krijgen. Vorige week heb ik ze daarom op update-woensdag expres voor het laatst water gegeven. Vervolgens heb ik de vier nieuwe potten op tafel gezet en gevuld met aarde. Ik heb vier 12-literpotten dus perfect op maat voor precies één zak Batmix aarde van 50 liter, komt dat even mooi uit.

Schud de nieuw gevulde potten met aarde even flink door elkaar zodat er geen luchtgaten in de aarde zitten. Ik druk het ook altijd even licht aan en maak dan een kuil in het midden van iedere pot. In de kuiltjes giet ik vervolgens een half litertje water en dan kunnen de zaailingen erin. Hiervoor pak ik de zaailing ondersteboven in mijn linkerhand, met het steeltje losjes tussen mijn wijs- en middelvinger. Met mijn andere hand druk ik dan voorzichtig de zijkanten van het potje in totdat de kluit loslaat. Deze gaat in het kuiltje in de nieuwe grote pot, en dan dek ik het plantje voorzichtig toe met aarde.

Na het verpotten heb ik de planten allemaal nog eens een liter water gegeven zodat ze voorlopig genoeg hadden. Tot nog toe redden ze zich met dat water. De zaailingen zijn nog klein en drinken nog niet zoveel en de potten zijn groot en houden veel water vast. Met kleine plantjes in grote potten met aarde is het daarom altijd oppassen geblazen voor overbewateren.

Verpot-tip

Een handigheidje bij het verpotten is dat je je zaailingen weer even op gelijke hoogte kunt brengen. Zoals jullie weten heb ik twee Atomical Haze planten die wat harder groeien als de twee Durga Mata II CBD zaailingen. Dit komt omdat de Atomical’s sativa dominant zijn en de Durga Mata’s indica dominant. Bij het verpotten heb ik daarom de Atomical Haze zaailingen wat dieper ingegraven. Op deze manier waren de vier dames na het verpotten weer even hoog.

20161109_132137

Vier gezonde jonge wietplanten, klaar voor de bloei van hun leven!

Natuurlijk verandert dat niets aan de genetische aanleg van mijn plantjes, dus de verwachting is dat de Atomical Haze dames redelijk snel weer wat hoger zijn als de Durga Mata II CBD planten. Volgende week zullen we het zien, en tussendoor nu dus ook op Mediwietforum.

(advertentie)