(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het borrelt van het leven in de RollingStoned kweekkast, de levens van vier jonge zaailingen om precies te zijn. Ze gingen precies twee weken geleden als zaadjes de kast in en zijn inmiddels al vier echte plantjes. 

De eerste weken na het ontkiemen van wietzaden heb je als kweker niet veel werk te doen. Zolang je er maar voor zorgt dat de zaailingen met hun jonge wortels niet droog komen te staan, is het een kwestie van wachten tot ze groot genoeg zijn om verpot te worden. Zo is het afgelopen week in mijn kleine kweekkast ook een beetje verlopen. Ik heb de zaailingen met liefde nat gehouden de afgelopen dagen, maar niet te nat uiteraard. Het heeft me niet veel moeite gekost, maar de plantjes hebben er wel bij gevaren.

20161102_122752

De vier zaailingen bij elkaar, linksvoor en rechtsachter de Atomical Haze, je kunt zien dat ze wat hoger zijn dan de Durga Mata II CBD’s.

Korte internodes

Zoals ik vorige week al aangaf strekken de twee sativa’s, de Atomical Haze planten, wat meer als de Durga Mata II CBD zaailingen. Dit is puur genetisch en heeft niets met een gebrek aan licht te maken. Alle vier de planten blijven ook na deze tweede week namelijk netjes gedrongen. en hebben een mooie korte internode-structuur. Ik bedoel daarmee dat de vertakkingen, wat ook wel nodes genoemd worden dicht op elkaar groeien. Dit wil ik ook graag in de RollingStoned kweekkast omdat die natuurlijk maar een meter hoog is. Als mijn planten enorm zouden gaan strekken kom ik straks in de problemen met de hoogte.

Zowel de Durga Mata II CBD als de Atomical Haze hebben fijne korte internodes (afstand tussen de nodes of vertakkingen)

Nieuwe ledlamp

De Horticoled MR III kweeklamp geeft veel licht en zorgt ervoor dat de planten niet teveel gaan strekken. Hij straalt zijn licht ook mooi breed. Dat zijn twee van de redenen waarom RollingStoned onlangs op deze kweeklamp is overgestapt in de RollingStoned G-Kit. Ik ben er tot nu toe dus heel tevreden mee zoals je zult begrijpen. De plantjes zien er mooi groen uit en vertonen geen enkele tekens van lichtstress. De lamp hangt ongeveer 25 centimeter boven de plantjes en staat nog alleen op de groei-stand.

De zaailingen hebben het vast goed naar hun zin zo met zijn vieren.

De zaailingen hebben het vast goed naar hun zin zo met zijn vieren.

Verpotten

Vrijdag, vlak voor het weekend dus, wil ik de planten gaan verpotten. Ze komen in vierkante 12-literpotten te staan, daarvan passen er precies vier in de kast. Ik zal foto’s nemen van het verpotten zodat ik jullie volgende week woensdag weer kan laten zien hoe ik dat doe. De aarde ligt in ieder geval al klaar, de zaailingen krijgen een lekker bedje van Plagron Batmix. Dat is een rijk bemestte aarde en een van mijn favoriete mediums. Door Batmix te gebruiken hoef ik eigenlijk nooit met voeding aan de gang, het meeste zit dan namelijk al in de aarde.

(advertentie)