(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Toen het patent op de gevleugelde Adjust-A-Wings reflectoren verliep, is Prima Klima direct begonnen met het verbeteren van de breedstralende lampenkappen. Dit heeft geresulteerd in een armatuur dat niet alleen breed straalt maar waarbij je ook kunt instellen hoe breed de lamp precies moet schijnen. Nieuwste innovatie is de Azerwing Large die ruimte biedt aan niet 1, maar 2 kweeklampen voor een dubbel zo grote opbrengst!

Omdat iedere kweekruimte weer anders is, heeft het Tsjechische Prima Klima bedacht dat je de lichtval op je planten zou moeten kunnen aanpassen op het kweekoppervak. Hiervoor is de Azerwing reflector ontwikkeld waarin je de hoogte van de bulb kunt verstellen en kantelen. Zo kun je een lichtval creëren die optimaal is afgestemd op de ruimte waarin de lamp hangt.

azerwing-frenteNieuw van Prima Klima is de Azerwing Large. Deze reflector biedt ruimte aan één 1000 Watt bulb, of twee 400 of 600 Watt bulbs die onafhankelijk van elkaar versteld kunnen worden om het effectieve kweekoppervlak optimaal te kunnen belichten. De standaard uitvoering van de Azerwing Large wordt geleverd met twee fittingen.

De Azerwing is een reflector van 50 x 70 centimeter met twee grote reflectorbladen die het licht over een extra groot oppervlak verdelen. De kap is gemaakt met ultrafijn hamerslag materiaal dat licht perfect weerkaatst. Recht boven de twee lampen zit een driehoekige reflector die het licht dat omhoog straalt over de twee bladen verdeeld zodat ook dat licht precies daar terecht komt waar het nodig is: op de planten. Verder voorkomt de driehoekige reflector hot spots en maakt het een extra heat-spreader overbodig.

azerwing-accesotioDe reflectorbladen van de Azerwing reflectors zitten op een stevige rail gemonteerd waaraan je de kap niet alleen gemakkelijk ophangt, maar die tevens als koelrib functioneert en de warmte van je lampen effectief afvoert. Met de breed stralende dubbelloops reflector kun je het licht van twee 400 of 600 Watt bulbs verspreiden over een kweekoppervlak dat liefst 88 procent groter is dan met twee conventionele reflectors. Hierdoor bespaar je tot wel 44 procent aan energie alleen maar door gebruik te maken van een andere kap. En dat is 100% pure winst!

De Azerwing Large is tenslotte ook nog eens een stuk goedkoper in de aanschaf dan de vergelijkbare Adjust-A-Wings reflector, hij kost 127 euro en is te koop op G-Tools.nl, evenals de originele Adjust-A-Wings Avenger Large 2 (155 euro).

(advertenties)