(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Meer wiet oogsten wordt een pak gemakkelijker wanneer je deze 10-delige zomerserie volgt. Vandaag de rol van UV(B)-straling in het licht. Het zou goed kunnen dat deze bijzondere lichtbron voor extra grammen wiet zorgt op het einde van de rit! Wat is UVB en hoe gebruik je het?

Licht is van belang

Ook de ligging van de trichomen op de plant zelf doen vermoeden dat de hars bescherming biedt tegen de UV straling van de zon. De harskliertjes zitten namelijk op en rond de zaadzakjes en bijvoorbeeld niet op mannelijke planten. Logischerwijs beschermt de hars de volgende generatie dus tegen de zon.

Omdat THC cannabis tegen schadelijke UV stralen beschermt, kan een extra UVB lamp in je kweekruimte ook voor meer potentie in de wiet zorgen. Je moet het alleen wel goed doen en er voorzichtig mee omgaan want UVB licht is niet helemaal zonder gevaar, het kan het risico op huiskanker vergroten en je moet er zeker niet in kijken. Dus zorg ervoor dat je UVB lamp uitstaat wanneer je de kweekruimte betreedt, zolang je dat doet hoef je je geen zorgen te maken.

Het lijkt er dus op dat er binnen niet al te lange tijd misschien wel speciale UVB lampen of LED’s op de markt zullen komen om de THC productie in wietplanten verder op te voeren

Recenter is er ook onderzoek gedaan met planten die met en planten die zonder UV licht gekweekt werden. De resultaten van het onderzoek bevestigden de vermoedens over de THC productie en UV straling. De planten produceerden onder invloed van het UV licht wel meer THC maar verder evenveel van de andere andere cannabinoïden.

uvb

Een speciale UVB-lichtbalk in de kweektent

Het lijkt er dus op dat er binnen niet al te lange tijd misschien wel speciale UVB lampen of LED’s op de markt zullen komen om de THC productie in wietplanten verder op te voeren. Sommige LED lampen bevatten al ultraviolet licht.

Als je de proef op de som wilt nemen, hang dan eens een UVB terrariumlamp naast je HPS-je, ze worden verkocht voor reptielen omdat de koudbloedige diertjes UVB straling nodig hebben om bepaalde vitaminen te kunnen aanmaken.

Tot slot nog een leerzame video van 12 minuten: ‘How To Increase Marijuana THC Potency 5% UVA UVB Lights’:

Volgende keer in deze serie deel 5: hybride groeikracht

(advertentie)