(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wietklassiekers zijn de moeite van het herhalen waard. Neem tips en trucs voor een hogere cannabisopbrengst, zo’n welgemeende boost laat je niet graag liggen. Vandaar deze zomerse 10-delige serie, met vandaag: wortels.

Alles begint bij de wortels

Een van de meest belangrijkste organen van een wietplant is ongetwijfeld het wortelstelsel. Het zorgt voor de opname van water, voedingsstoffen en zuurstof waardoor het onmisbaar is voor een gezonde plant die veel wiet opbrengt.

Wietplanten zijn zogenaamde vaatplanten, dat betekend dat ze gezegend zijn met vaatbundels die het transportsysteem voor water en voedingsstoffen vormen. Het is een syteem dat werkt via osmose, het start in de wortels en transporteert het water en de voedingsstoffen naar alle delen van de plant.

Er is ook nog een andere manier waarop een wietplant voeding opneemt en dat is via worteldruk

shutterstock_111288578

Een gezonde wietplant begint met gezonde wortels, onthou dat [foto: SeDmi/Shutterstock]

Terwijl de bladeren van de plant vocht verdampen ontstaat er een onderdruk in het weefsel van de plant dat voor zuigkracht bij de wortels zorgt. Er is ook nog een andere manier waarop een wietplant voeding opneemt en dat is via worteldruk. Wortelhaartjes bevatten een zoutoplossing en organische zuren die ervoor zorgt dat de opgeloste voedingsstoffen door een membraan de wortels binnen gaan.

Wortelstimulator

Een gezond wortelstelsel groeit het beste in een flinke pot. Om het nog beter te maken, kun je goede micro organismen toevoegen. Het medium wat het rijkste is aan goede micro organismen is aarde. Aarde is namelijk rijk aan mycorrhiza schimmels. Deze schimmels leven in een symbiose met de wortels van je wietplanten en verbeteren de opname van voedingsstoffen. Meerdere voedingsmerken hebben producten die deze goede schimmels bevatten. Ook kun je kiezen voor een kant en klare organische aardemix die alle benodigde mycorrhiza schimmels bevatten.

shutterstock_368625140

Wiet kweken, het lijkt soms net raketwetenschap maar dat is het niet, gekkie. [foto: Droidworker/Shutterstock]

Of je nou kweekt uit zaad of stekken, aan het begin van je cyclus valt het aan te raden om een wortelstimulator te gebruiken. Dit zorgt voor een snelle ontwikkeling van het wortelstelsel.

Tot zover zijn de tips & trics wat betreft wortels en meer wiet oogsten op het einde. Volgende keer in de serie: dikke stammen

(advertenties)