(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is bijna december en dat betekent dat veel mensen nadenken over goede voornemens. Minder blowen hoort daar uiteraard niet bij, maar afscheid nemen van tabak moet eigenlijk wel. Roken kan echt niet meer en daarom testten wij nu vast de discrete Puffit-2 verdamper die je – daadwerkelijk – overal kunt gebruiken. 

Het is een van de voordelen van het schrijven voor RollingStoned, zo nu en dan mag je de nieuwste blowers-benodigdheden testen. Zo ook de onlangs uitgekomen Puffit-2 verdamper van producent Discreetvape die we toegestuurd kregen van Vaposhop.nl, het adres waar voor zo’n beetje alle verdampers terecht kunt. Een verdamper die eruit ziet als een onschuldige astma-verdamper waarmee je dus overal ongestoord kunt verdampen.

De Puffit-2 heeft vier verschillende temperatuurinstellingen en een apart onderdeeltje waardoor je ook van de heerlijkste concentraten en oliën kunt genieten. Verder is de Puffit-2 voorzien van een betere batterij die je kunt opladen via een gewone micro-usb aansluiting, en hebben ze de verdamper nog discreter gemaakt door een handige trilfunctie. Aan de buitenkant zitten helemaal geen knipperlichtjes of iets anders wat zou kunnen verraden dat het apparaat eigenlijk geen gewone inhaler is.

De Puffit-2 uitpakken

Discreetvape heeft al veel van hun eerdere versies van de Puffit en de Puffit-X verkocht, dat is duidelijk te merken aan de professionaliteit van deze Puffit-2. De markt voor draagbare en discrete verdampers is blijkbaar erg groot en dat is ook niet zo gek. Door te verdampen wordt je heel lekker stoned, je kunt wiet er supergoed mee doseren en je hoeft niet te roken. Het is dus eigenlijk heel gezond in vergelijking met normaal blowen, maar terug naar de Puffit-2 op mijn tafel…

De Puffit-2 komt in een mooi verzorgde verpakking. Mijn vogeltje is vooral geïnteresseerd in de gratis door Vaposhop bijgeleverde lavendel.

Wat opvalt bij een eerste inspectie van de Puffit-2 is dat de eigenlijke verdamper waar de magic zogezegd happens opmerkelijk klein is. Op de foto linksonder hierboven kun je het zien, het kleinste onderdeel is de verhittingskamer, het andere onderdeel is batterij. Tijd om de Puffit-2 met wat wiet te vullen en te proberen, ik hou wel van flink wat damp dus zet ik de temperatuur op de hoogste stand waarbij de wiet tot 213 graden wordt verhit.

Verdampen met de Puffit-2

Het verdampen zelf is opmerkelijk gemakkelijk, kwestie van even op de batterij drukken en wachten op het trilsignaal waarna je kunt genieten van twee of drie pufjes. Hierdoor kun je hem gemakkelijk overal gebruiken. In je jaszak druk je ongemerkt even op de batterij en pas als de Puffit heet genoeg is haal je hem uit je zak om te gebruiken. Ik vind het bijvoorbeeld erg handig om ’s ochtends met een goed gevulde Puffit-2 van huis te vertrekken zodat ik gedurende de dag af en toe een pufje kan nemen.

20141112_115125

Met de Puffit-2 kun je overal discreet verdampen, zelfs in de supermarkt.

De opwarmtijd van deze verdamper is ongelooflijk snel, gelukkig maar want hij koelt ook snel weer af. Je kunt na het opwarmen, wat maximaal 45 seconden duurt, ongeveer 2 tot 3 keer inhaleren. Ik merk wel dat ik de Puffit-2 hierdoor een paar keer achter elkaar aan moet zetten maar goed, door de snelle opwarmtijd is dit ook niet echt een probleem. Het verdampen werkt hierdoor wel wat anders als bijvoorbeeld bij de Flowermate, die ik eerder testte voor Vaposhop. Met de Flowermate kan ik 10 minuten verdampen, de Puffit-2 is meer bedoeld voor een paar pufjes onderweg. Bij mij ligt de Flowermate daarom ook thuis op tafel, en zit de Puffit standaard in mijn jaszak. Beide verdampers bevinden zich wel in dezelfde prijsklasse van rond de 100 euro.

Concentraten verdampen

Wat deze Puffit wat mij betreft extra aantrekkelijk maakt, is de mogelijkheid om ook concentraten te verdampen. De hoogste temperatuurinstelling van boven de 200 graden, en het bijgeleverde onderdeeltje maken dit mogelijk. Ik heb het zelf geprobeerd met een beetje ice-hasj en ook dat ging prima, ik kan me voorstellen dat het met echte concentraten nog beter gaat, maar die had ik helaas niet tot mijn beschikking. Een bijkomend voordeel hiervan is dat je hierdoor veel langer met een gevulde Puffit-2 kan doen, zodat een keer s’ochtends vullen volstaat voor een hele dag verdampen.

 

Als er 1 goed voornemen is waar je alleen maar beter van wordt dan is het wel stoppen met tabak roken en beginnen met verdampen. Je doet langer met je wiet, concentraat, en véél langer met je longen, en zeg nou zelf, dat is die 109 euro toch zeker wel waard?

Voor meer (technische) informatie en om te bestellen kun je terecht op Vaposhop.nl

(advertentie)