(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Verdampen is veel gezonder dan roken, en voordeliger bovendien. Je doet namelijk langer met je wiet als je het verdampt. Alleen was het instappen tot nu toe voor sommigen nog wat te prijzig. Maar de FlowerMate Vapormax V is de oplossing. Een high tech vaporizer van rond de 100 euro, wij mochten er een testen. 

De Vapormax V is een compacte verdamper die opvalt door een heel gunstige prijs in combinatie met heel goede specificaties. De verdamper is high tech, maar zonder alle overbodige functies. En dat maakt hem heel betaalbaar en uiterst gemakkelijk in het dagelijks gebruik. Het is de eerste vaporizer waarmee je wiet kunt verdampen van een bedrijf wat eigenlijk al jaren elektrische sigaretten maakt.

Dampverslag

Sinds kort is deze nieuwe verdamper verkrijgbaar bij vaposhop.nl. Tomas van vaposhop stuurde me er een op om te proberen, wat ik natuurlijk met alle plezier doe.

De Vapormax V komt in een keurig afgewerkte verpakking die eruit ziet alsof er een splinternieuwe smartphone in zit. Je kunt zien dat er aandacht aan is besteed. In de doos vind je naast de verdamper nog een oplader, een borsteltje, een metalen staafje en twee reserve gaasjes voor het mondstuk dat handig in de verdamper opgeborgen zit. Met het borsteltje maak je snel de kruidenkamer schoon en het metalen staafje is om de wiet er makkelijk uit mee te halen.

Simpele degelijkheid

De Vapormax V voelt degelijk aan en ligt perfect in de hand. De verdamper is gemaakt van stevig metaal en wat verder opvalt is dat er eigenlijk maar 1 knop op de verdamper zit en geen temperatuursregelaar. Dat maakt de verdamper ook meteen heel gemakkelijk in het gebruik, je zet hem gewoon aan en de Vapormax V zorgt voor de ideale verdamp-temperatuur. Eigenlijk net als bij een jointje, gewoon  roken  verdampen dus.

Onderaan en bovenop de verdamper zit een schuif die een gat bedekt. Onder de schuif aan de onderkant bevind zich een ruimte voor het flexibele mondstuk. De kruidenkamer (waar de wiet in gaat) zit onder de bovenste schuif. Verder zit er alleen nog een gaatje aan de onderkant voor de stekker van de oplader, een led ernaast geeft aan wanneer de Vapormax V opgeladen is.

Gebruik

Om de verdamper aan te zetten druk je vijf keer op de knop, nu staat de Vapormax V stand-by. Als je wil verdampen moet je de knop drie seconden inhouden. De knop zal rood oplichten en groen worden als de juiste temperatuur bereikt is. Dit duurt een kleine minuut en ondertussen kun je de verdamper vullen.

Ik had nog een klein beetje wiet van Master Kroblo liggen waar ik de verdamper tijdens het opwarmen mee vulde. Je moet de wiet goed fijnmaken voor de beste damp. Bij het vullen valt me nog iets leuks op, de kruidenkamer van de Vapormax V licht namelijk fel op zodat je de wiet goed kunt zien en duidelijk weet dat de verdamper nog heet is. Deze verdamper is volgens mij de enige die deze handige functie heeft. Slim!

20140807_225625

Tijdens het vullen komt al een klein beetje heerlijk geurende damp vrij zoals je ziet. Maar er komt meer dan genoeg damp van het kleine beetje wiet wat ik erin deed. Verdampen is echt heel zuinig met deze verdamper. Uiteraard kun je hem natuurlijk ook vast van tevoren vullen en het mondstuk erop schroeven.

De wiet zit erin en ik verdamp de komende tien minuten zonder mij ergens druk over te maken, de Vapormax V regelt alles voor me. Af en toe neem ik gewoon een trekje heerlijke zoete damp van de verdamper, en als ware het een jointje, leg ik hem gewoon even op tafel als ik even wil wachten met mijn volgende haal damp. Ideaal!

Als ik de kruidenkamer weer leeg ben ik al behoorlijk lekker stoned van het kleine beetje wiet

Wat ook fijn is – niet specifiek van deze, maar van verdampen in het algemeen – is dat ook knipafval en wat mindere wiet lekker smaakt bij het verdampen. Enfin, na een tijdje verdampt te hebben merk je dat de wiet op is, er komt dan bijna geen damp meer vanaf. Als ik de kruidenkamer leeg met het speciaal daarvoor bijgeleverde metalen lepeltje ben ik al behoorlijk lekker stoned van het kleine beetje wiet.

20140807_231101

Hier zie je hoe de wiet bruin gekleurd is door het verdampen, ter vergelijking heb ik er een klein beetje ongebruikte wiet naast gelegd. Het is bruin geworden, maar absoluut niet zwart en er is dan ook niets verbrand zoals het hoort. Ik heb ook een vapo2 smoke bubble maar daarbij verbrand je de wiet al heel snel waardoor je toch nog aan het roken bent, bovendien verbrand je daarmee gemakkelijk je vingers. Maar niets van dit alles bij deze Vapormax V dus, de wiet verbrand nooit en het apparaat wordt afgezien van de kruidenkamer, aan de buitenkant helemaal niet heet.

Ik heb deze Vapormax V gekregen maar ik zou hem net zo lief kopen. Voor de prijs van 109 euro heb je echt een kwalitatief goede verdamper die je heel gemakkelijk meeneemt, zeker omdat je het mondstuk in de verdamper zelf kunt opbergen, dan is hij namelijk maar zo groot als een pakje sigaretten.

Als je op zoek bent naar een draagbare verdamper voor onderweg of thuis en daarbij niet al te diep in de spreekwoordelijke buidel wil tasten, check dan ook zeker deze Vapormax. Hij kost zogezegd 109 euro en is vanaf nu te koop bij Vaposhop.nl

 

(advertentie)