(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ze zijn sinds kort in Nederland verkrijgbaar en maken het persen van je eigen cannabisconcentraat een fluitje van een cent. Althans, dat is de belofte van de Black Leaf filterzakken voor rosin die we aan een kleine test onderwierpen met wat buitenwiet van vorig jaar. Check it out!

Even heel snel voor degenen die nog nooit van rosin gehoord hebben; rosin is een heerlijke vorm van cannabisconcentraat. Je kunt het zelf maken door wiet of hasj tussen een hete stijltang te persen en dit is ook meteen het grote voordeel van rosin. Je hebt er geen gevaarlijke oplosmiddelen voor nodig en je kunt het resultaat direct dabben.

Compacte wiet

Wie zelf weleens geprobeerd heeft om rosin te persen uit een topje wiet, weet dat dat nog niet zo heel makkelijk is. De wiet moet heel compact en hard zijn want anders lukt het niet, en hou je gewoon een platgedrukt topje over. Vandaar dat veel mensen liever rosin uit hasj persen, dat is immers al een geconcentreerd product en zorgt daardoor voor veel grotere opbrengsten bij het persen. Rosin uit wiet is echter veel smakelijker aangezien daar nog aanzienlijk meer terpenen (aromatische en vluchtige stoffen) inzitten.

Filterzakjes

Cruciaal bij het persen van rosin uit wiet is dus een compacte top. Maar door gebruik te maken van een filterzakje zoals die van Black Leaf, kun je ook losse en luchtige topjes gebruiken. In het zakje kun je het namelijk stevig aandrukken waardoor je iedere wiet compact krijgt. Wij bestelden op Azarius tien van deze filterzakjes en probeerden ze uit met wat buiten gekweekte Holy Grail Kush.

Zoals je ziet gebruikten we absoluut geen topshelf wiet voor deze test, maar gewoon wat luchtige buitenwiet. Er zat zelfs nog veel blad aan de topjes wat we er wel even af hebben gehaald. Vervolgens vulden we een van de filterzakken en drukten we de wiet zo hard mogelijk aan. We knipten het niet gebruikte deel op een centimeter na, van het filterzakje af en vouwden de laatste centimeter om zodat we een compact kussentje gevuld met buitenwiet overhielden.

Persen

Vervolgens deden we dit pakketje tussen een stukje dubbelgevouwen bakpapier en persten dat in onze stijltang met een geweldig resultaat. De rosin ruikt en smaakt exact zoals de Holy Grail Kush ruikt en heeft een mooie goudgele kleur. Het is een veel lichter van kleur en heeft een geweldig aroma vergeleken met de donkere rosin die we eerder uit hasj persten.

Het persen van rosin uit wiet is een stuk makkelijker met de filterzakken. Daardoor kun je de wiet lekker hard aanstampen en gutst de rosin eruit. Persen deden we op de laagste temperatuurstand van de stijltang tot we de wiet niet langer hoorde sissen.

Dabze!

(advertentie)