(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

De kans is groot dat je nog nooit van ‘’Mad Honey’’ hebt gehoord. Niet gek, aangezien het nog een erg onbekend product is in Europa. Deze honing komt van nature namelijk slechts op twee plaatsen in de wereld voor: in het Himalaya-gebergte van Nepal en in het noordoosten van Turkije nabij de zwarte zee. De plaatselijke bevolking in deze regio’s is dan ook al eeuwen bekend met de – net als bij cannabis het geval is – psychoactieve werking van deze unieke, zeldzame honing (die je nu kan kopen hier in Nederland 😉

High van de honing

De lokale bevolking gelooft in de heilzame werking van deze honing, het zou o.a. werken tegen een hoge bloeddruk, kankers en hij werkt cholesterol verlagend. Daarnaast zou het libido verhogend werken en bij mannen werken tegen impotentie.

Maar erg interessant is dat de lokale bevolking de honing ook voor recreatieve en spirituele doeleinden gebruikt – bij de juiste hoeveelheid honing wordt je namelijk high van de honing!

Nectar van rododendron-bloemen doet de truc

Al deze fraaie kwaliteiten komen door de stof ‘’grayanotoxin’’ die in de honing voortkomt. Deze specifieke honing wordt namelijk gemaakt door bijen die hun nectar halen bij de rododendron-bloemen, die deze stof bevat. Hierdoor komt grayanotoxin uiteindelijk in de honing terecht, wat zijn unieke werking verklaart.

Leuk bijbaantje voor in de zomer [foto: website Real Mad Honey]

Wij spraken met Real Mad Honey, een nieuwe Nederlandse onderneming die deze honing aanbiedt. Zij hebben als missie om deze unieke honingsoort populair te maken in Europa. Belangrijk is ook dat zij over lab rapporten van hun honing beschikken, om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen.

Gans het land aan de honing

Binnenkort zal deze honing verkrijgbaar zijn in vele smart-, head- en coffeeshops. Momenteel verkopen zij de Turkse variant via hun eigen Real Mad Honey website. In de nabije toekomst zal er ook de Nepalese variant bijkomen, die een nog sterker effect heeft.

Speciaal voor CNNBS-lezers hebben deze gasten een leuke kortingscode bedacht; met de couponcode CNNBS10 ontvang jij 10% korting op het aankoopbedrag via de webshop!

Oh ja, deze honing is op Zuid-Korea na wereldwijd legaal – high worden in het vliegtuig doe je met Mad Honey!

(advertenties)