(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je maakt wat mee hoor in de Nederlandse mainstream media als het over cannabis gaat. Deze week bijvoorbeeld maakte een melkveehouder zich in de documentaire ‘Legale wiet’ heel druk over de komst van een legale wietfabriek naast zijn weilanden. Voornaamste punt van zorg van de koeienboer: dan gaat mijn melk zeker naar wiet smaken?!

Boeren, burgers, buitenlui en… blowers

Maandagavond was het op NPO2 weer lachen, gieren, brullen en tranen met tuiten huilen bij het bekijken van de 55 minuten durende documentaire ‘Legale wiet’ van Frans Bromet. Onvolprezen hoogtepunt voor de neutrale kijkers was een melkveehouder uit Etten-Leur.

Die is bang dat de melk van zijn koeien een raar wietsmaakje krijgt wanneer de dieren voortaan pal naast een legale wietkwekerij moeten lopen grazen. Eén van de betere vragen van de boeren in de afgelopen jaren, het dient gezegd.

LEES OOKVanavond op tv én nu te streamen: 2Doc-documentaire ‘Legale Wiet’

Wietplant in bloei = Stonede koei (een koe die wietmelk geeft)

Uiteraard kreeg het nu al enigszins legendarische optreden van de Brabantse koeienmelker in de docu een vervolg, ook op de mainstream media. Donderdag deden deskundigen in het radioprogramma EenVandaag in 3:27 minuten uit de doeken hoe dat zit met koeienmelk die dagelijks uit de spenen van het dier wordt getrokken door een robotmelkmachine in de nabijheid van een binnenruimte waar cannabisplantjes groeien.

Klik op onderstaand screenshot van het radiofragment, scroll direct zonder te lezen een eindje naar beneden totdat je onderstaand plaatje opnieuw ziet én luister vervolgens bij de collega’s van EenVandaag naar de experts!

[beetje ingewikkelde gang van zaken inderdaad, maar dat krijg je ervan als er geen enkele deeloptie wordt aangeboden]:

[illustratie: Ice lemon/Shutterstock]
(advertentie)