(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De tijd dat hydrokweken alleen voor doorgewinterde professionals weggelegd was, ligt met de komst van Bubble Buckets naar Nederland definitief achter ons. Van nu af aan kunnen beginnende hobbykwekers meteen met hydro aan de gang want het is zelfs makkelijker dan de teelt op aarde!

Het grootste voordeel is de explosieve groei en fenomenale oogst van planten die op hydrosystemen gekweekt worden. Daarnaast kun je natuurlijk besparen op op de aanschaf van aarde en hoef je daar ook niet meer mee te slepen omdat je helemaal zonder medium kweekt. Het is dan ook geen wonder dat de meeste van onze groenten en fruit tegenwoordig ook niet meer met hun wortels in de aarde staan. Kweken op hydro is gewoonweg ontzettend efficiënt en betekend meer opbrengst met minder voeding. Het enige nadeel was tot nu toe de hoogdrempeligheid waardoor veel hobbykwekers er maar niet aan wilden beginnen, maar daar brengt de Bubble Bucket verandering in.

We hebben al eerder over het fenomeen Bubble Bucket geschreven, maar toen waren de kweeksystemen nog niet in Nederland en België verkrijgbaar. Deze manier van hydrokweken is ongelooflijk effectief en gemakkelijk en gebaseerd op de zogenaamde Deep Water Culture. De wortels van de planten hangen bij deze kweekmethode constant in een zuurstofrijke voedingsoplossing. Dit zorgt ervoor dat de planten minder onderhoud nodig hebben doordat ze ten alle tijden beschikken over voldoende water en voeding, maar ook dat ze minder voeding verbruiken. De planten nemen namelijk precies die hoeveelheid voeding op die ze nodig hebben en geen druppel meer. En dat betekend in de praktijk dat je ook nog eens flink op je plantenvoeding kunt besparen.

Je hoeft geen voedingsschema’s in de gaten te houden want de plant pakt gewoon wat ze nodig heeft, en zie daar het kweekgemak voor de beginnende hobbyist!

Wat is een Bubble Bucket?

Een Bubble Bucket is een container waarin de wortels van planten constant in een minerale voedingsoplossing hangen. Onderin de voedingsoplossing zit een bruissteen die door middel van een aquariumpomp zuurstof in de voedingsoplossing pompt. Vandaar het gedeelte Bubble in de naam. Je hoeft geen voedingsschema’s in de gaten te houden want de plant pakt gewoon wat ze nodig heeft, en zie daar het kweekgemak voor de beginnende hobbyist! Doordat je geen organische meststoffen en aarde nodig hebt kun je ook nog eens ontzettend schoon kweken, wat het risico op plagen en ziektes ook verkleint. Het is dan ook geen wonder dat DWC systemen zoals die van Alien Hydroponics zo populair zijn.

Een bubbler voor iedereen

Tot nog toe konden hobbykwekers uit de lage landen alleen nog jaloers kijken naar Amerikaanse kwekers, tenzij ze bereid waren om zelf een DWC systeem in elkaar te knutselen. Maar daar is gelukkig verandering in gekomen, het bedrijf Best Grow Products heeft de DWC systemen van Alien Hydroponics namelijk naar Nederland gehaald. Ze zijn allemaal gericht op de kleine hobbytuinder. Het grootste beschikbare systeem biedt slechts ruimte aan zes planten maar er is ook een systeem met vier bubblers dat speciaal geschikt is voor kweekruimtes van 1 vierkante meter, en zelfs een losse bubbler waarmee je 1 hele mooie grote plant kunt kweken.

De 55 liter Bubbler perfect om een megaplant in te kweken. Hij bied je een prima mogelijkheid om eens met het systeem te experimenteren. De 55 liter bubbler is helemaal compleet met netpotje, luchtpomp en twee zogenaamde airstones waardoor zuurstof in het water gepompt wordt.

55liter bubbler Alien 1-600x600

Wanneer de 55 liter bubbler je bevalt of als 1 plant je gewoon net iets te weinig is, kun je overstappen op het systeem voor 4 planten op 1 vierkante meter. Deze bestaat uit vier bubblers van 20 liter, een emmer met daarin een pomp die het voedingswater door de vier bubblers met 600 liter per uur rondpompt en een voedingsvat van 100 liter zodat je planten nooit droog komen te staan. Door het rondpompen van de voedingsoplossing en het extra aangesloten reservoir van 100 liter blijven de pH en EC-waardes in het water mooi stabiel.

RDWC-20ltr-4-pot-600x600

 

 

 

Voor wie over meer ruimte beschikt zijn er zogezegd ook systemen met zes grote of kleinere bubblers of vier grotere bubble buckets. Prijzen variëren van 129,99 euro voor de losse bubbler tot bijna 2000 euro voor het grootste systeem van zes grote emmers. Het 4-plants syteem voor 1 vierkante meter heb je al voor 559 euro. Kijk op BestGrowProducts.com voor meer informatie over de overige systemen en om te bestellen.

(advertentie)