(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wie zegt daar dat wietkwekers gewetenloze criminelen zijn? Mooi niet dus, zoals blijkt uit het ontroerende verhaal van varkensboer Karel C. uit het Vlaamse Wijtschate, deze week voor de rechtbank. Uit liefde stopt hij er namelijk mee!

Natuurlijk, het feit dat hij zich voor de rechter in Ieper mocht komen verantwoorden voor het exploiteren van een wietplantage met 360 planten en 150 stekjes, zal ook meespelen in zijn berouw. Maar het is toch vooral en eigenlijk uitsluitend het dreigement van zijn vrouw dat ze van Karel gaat scheiden als ie doorgaat met wiet kweken dat de varkenshouder tot inkeer brengt. Tenminste, dat is wat hij zegt: “Ik kweek geen cannabis meer of mijn vrouw zal definitief van me scheiden.”

pot-fed_pigs_are_becoming_a_thing_in_washington_stateStiekem kweken in de kelder

En het moet gezegd, Karel deed zijn uiterste best om zijn bijverdienste – het gaat blijkbaar niet al te best met de Vlaamse varkensmarkt – voor zijn echtgenote verborgen te houden. Diep weggestopt in de kelder van de boerderij was de boer in zijn vrije uurtjes bezig met de wietplanten. En hoe het mogelijk is weten wij niet, maar ondanks dat die varkens toch voor een behoorlijke geur moeten zorgen kwam de vrouw er toch achter doordat zij wiet rook! Via de vloerverwarming kwam het namelijk naar boven drijven en godnakendeju, madam herkende het ‘vanuit haar studententijd’, aldus de advocaat van de betrapte varkensboer.

Echtscheiding en verzoening

Helaas bleef het niet bij zijn vrouw. Ook de politie ontdekte de illegale handel, waarbij er naast de planten ook nog eens 20 kilo kant-en-klare wiet gevonden werd. Dus toen had ontkennen – wat de brutale Karel tot dan toe gedaan had, ook tegen zijn lief! – weinig zin meer. Sterker nog, zijn vrouw vroeg subiet een echtscheiding aan. Maar ja, liefde gaat via vreemde wegen dus inmiddels is er toch een verzoening tot stand gekomen tussen boer en boerin. Maar met justitie – wat minder vergevingsgezind over het algemeen – heeft Karel uiteraard nog steeds wel een flinke appel te schillen…

(advertenties)