(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Toen wiet en hennep nog niet in een verdomhoekje zaten kweekten boeren hennep en gebruikten burgers wiet tegen allerlei ziektes en kwalen. Zelfs Jezus heeft zijn wonderen met wiet waarschijnlijk wat extra kracht bijgezet. In samenwerking met het Hash Marihuana & Hemp Museum een wekelijks te raden product uit de cannabisgeschiedenis. Raad het en krijg het respect dat je verdient! 

Weet jij wat dit is?

010

Als je weet wat je op het bovenstaande plaatje ziet, mag je het zeggen in de comments hieronder. Volgende week leggen we uit wat dit marihuanavoorwerp is. Kun je niet wachten om het te weten, neem dan snel een kijkje in het Hash Marihuana & Hemp Museum in Amsterdam, dagelijks geopend van 10 tot 22 uur.

 

0559Vorige week

Vorige week plaatsten we een detailfoto van het wietding hiernaast. Het was een beetje gemeen van ons want we hebben heel erg ingezoomd, sommigen dachten daardoor dat het om een soort wietvijzel ging. Toch wisten een aantal facebook vrienden te raden dat het een pijpkop was. Dat was inderdaad wat er op de uitsnede te zien was, maar er was uiteraard meer…

Cannabis is door allerlei verschillende culturen middels allerlei verschillende pijpen gerookt. De oudste pijpen die vermoedelijk voor cannabis werden gebruikt, zijn gevonden in een begraafplaats in Laos. Ze zijn ongeveer 3.000 jaar oud. In de 17e eeuw verspreidde het gebruik om cannabis en tabak via een pijp te roken zich over Europa.

Het Hash Marihuana en Hemp Museum bezit enkele honderden pijpen. De mooiste exemplaren, zoals deze, worden tentoongesteld in Amsterdam en Barcelona. Het aanbod bestaat uit gedecoreerde Afrikaanse pijpen, typische Nederlandse pijpen uit de Gouden Eeuw van wit kalksteen, eenvoudige Aziatische pijpen en elegante oosterse waterpijpen. Uiteraard vind je er ook chillums.

 

 

 

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)