(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Denk je aan coke dan denk je jammer genoeg vrijwel meteen aan doorgesnoven types, egotrippende gasten en maffiafilms. Maar wist je ook dat de cocaplant in zijn pure, onbewerkte vorm je een natuurlijke en zelfs gezonde energieboost geeft? Het wordt gewoon legaal verkocht onder de naam Mate de Coca.

Mate de Coca is een poeder dat bestaat uit de gemalen bladeren van de cocaplant. Boliviaanse en Peruviaanse boeren kauwen de bladeren voor een beter uithoudingsvermogen, ademhaling en stofwisseling. Thee van de bladeren wordt door de Inca’s gezien als een magische drank, het helpt tegen hoogteziekte en wordt ook vaak door mijnwerkers gedronken om langer en energieker te kunnen doorwerken.

Puur cocapoeder

Mate de Coca poeder bestaat uit niets anders dan de gemalen cocabladeren. Het bevat geen andere bestanddelen zoals bijvoorbeeld wel in de voorverpakte Mate de Coca theezakjes zitten. De prijs per gram is ook een lachertje want voor 22,50 heb je al 50 gram, slechts 0,45 cent per gram dus!

Cocaplanten zijn bijzonder want ze groeien van nature alleen op grote hoogtes in het noordwesten van Zuid Amerika. Sinds zo’n 3000 jaar voor de geboorte van Christus worden de bladeren gekauwd of als thee gedronken voor een extra energieboost. Pas in 1859 werd er voor het eerst cocaine uit de bladeren geëxtraheerd en vanaf het begin van deze eeuw werd cocaine de op een na meest gesmokkelde illegale drugs. Mate de Coca, oftewel cocatheepoeder is echter een onschuldige stimulant die je vandaag de dag gewoon legaal kunt kopen.

Mate de Coca wordt in Zuid Amerika als een betoverende drank gezien

Mate de Coca wordt in Zuid Amerika als een betoverende drank gezien. Foto: Ildi Papp, Shutterstock.com

Effecten

Mate de Coca is een lekkere verfrissende thee met een kruidige smaak. Maar dat niet alleen want de thee geeft ook een oppeppende werking. Cocapoeder bevat namelijk alkaloïden die een stimulerende werking hebben net als koffie, maar dan zonder cafeïne. Ook bevatten cocabladeren een hoge concentratie vitamines (B1, B3, B6, B8, C en E) die als antioxidant fungeren, heel gezond dus eigenlijk en niet te vergelijken met de drug cocaïne.

Wanneer je een paar kopjes drinkt voel je je frisser en energieker en krijg je een beter uithoudingsvermogen. Het is een natuurlijke en gezonde oppepper die ook van nut kan zijn bij gewichtsverlies. Laat de energiedrankjes dus eens staan en ga voortaan voor een smakelijke Mate de Coca wanneer je wel een energieboost kunt gebruiken.

Je koopt je Mate de Coca theepoeder per 50 gram op Dutch-Smart.nl, het kost 22,50.

(advertenties)