(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Eigenlijk wilden ze gisteren – op 420 dus – het buitenwietseizoen al aftrappen, maar dat schoot er door onze naamsverandering naar CNNBS even bij in. Four twenty one dan maar, vooruit. Professor Purple en Dr. Kush brengen het allereerste buitenwietverslag van 2017 en hopen de grootste planten van het jaar te kweken!

Hallo cannabisten, alchemisten, cannabis-connaisseurs en andere fanatiekelingen. Tot u schrijft Professor Purple – jawel ik ben dit jaar gepromoveerd ;-). Net als vorig jaar zal ik samen met Dr. Kush (niet gepromoveerd haha) ook dit jaar weer verslag doen vanaf het buitenwietfront in Tuinesië. De voorraadpotten van vorig jaar zijn nog lang niet leeg maar in gedachten zijn we ze alweer aan het vullen met de heerlijke compacte buds die we dit jaar hopen te kweken.

Monsterplanten!

Dit jaar zullen we onze recepten voor bijvoorbeeld de samenstelling van de aarde of het aanmaken van een het voedingswater delen. We hebben inmiddels weer een kleine voorsprong op het reguliere seizoen dat pas halverwege mei begint. Zoals je wellicht weet hoopt CNNBS .nl dit jaar de allergrootste wietplanten te zien van de buitenwiet-correspondenten; wij zijn down!  Natuurlijk wel op een verstandige manier zodat het eindproduct lekker en schoon is, daar doen we het voor!

De aftrap

Al weken konden we niet echt stilzitten, de buitenwietkriebels gieren duidelijk door onze aderen. En dan te bedenken dat we de laatste Cheesus toppen pas rond kerst hebben geoogst. Tijdens de jaarwisseling waren we alweer plannen aan het smeden voor 2017. Onze kas is dit jaar dubbel zo groot en we hebben al onze spullen al ingeslagen.

Zoals jullie op de fotos zien zijn de zaden ruim op tijd ontkiemd. Handig hierbij was de Seedbox van Plagron – een propagator, pluggen om in te kiemen en een booster voor een snelle ontwikkeling van de jonge zaailing. De ontkiemde dames zijn inmiddels al flink aan het groeien. Ook hebben we gebruik gemaakt van de koffiefilter methode. We hebben alleen simpel wc papier gekozen en dit werkte ook vrij goed. De jonge plantjes kregen de eerste tijd alleen TL-licht, maar wanneer het zonnetje in Tuinesië schijnt mogen de dames alvast lekker naar buiten. De bloemetjes buitenzetten noemen ze dat.

Op deze manier kunnen de planten wennen aan het klimaat, het zonlicht waarop ze zullen moeten leven en de wind. De rest van de 18 uur licht die ze nodig hebben om in de groeifase te blijven, krijgen ze van wit TL-licht. Waar we in het begin nog meerdere strains bestuderen, zullen we ons uiteindelijk op de vijf mooiste planten focussen in onze verslagen.

Verpotten met heilzame micro-organismen

Een aantal planten zijn inmiddels alweer twee keer van pot verwisseld. Bij de eerste keer verpotten hebben we gewone aarde gebruikt en bij de tweede verhuizing hebben we de planten een klein beetje bat Guano, wat calcium en een aantal scheppen Mycorrhizae van Great White toegevoegd. Dat laatste bevat nuttige schimmels en heilzame micro-organismen voor een florisant bodemleven.

We kiezen hiervoor omdat we lekker vroeg zijn begonnen en op aarde kweken met voornamelijk organische toevoegingen. Dit organische middel is gericht op het creëren van een gigantische maar toch gezonde wortelkluit. Als de planten verpot worden is duidelijk te zien dat ze al een enorme voorsprong hebben.

We hebben de volledige lijn van Great White aangeschaft zodat we voor het hele jaar voorzien zijn van nuttige beestjes en schimmels om de aarde rijk, actief en vooral levend te houden, keep it natural.

Tips voor een goede start

  • Label je ladies en geef ze naamkaartjes. Vooral als je met verschillende wietsoorten werkt.
  • Werk gestructureerd, leg alle spullen die nodig hebt bij de hand.
  • Een propagator versnelt het kiem- en voorgroeiproces aanzienlijk.
  • Gebruik als startmedium gewone aarde of een aarde en kokos mengsel.
  • Verpot meerdere keren, hierdoor vormt zich een stevige wortelkluit en kun je de planten makkelijker verplaatsen als je ze bijvoorbeeld wilt bijlichten of veilig/droog wilt zetten.
  • Neem je de tijd, ga niet onnodig voeden in de eerste levensweken.
  • Wietplanten zijn gewoon levende wezens behandel ze met liefde!

Zaadplaat…

Een traditie die we ook dit jaar graag voortzetten is dat we onze verslagen afsluiten met een toepasselijke plaat over cannabis. De eerste is er een van de cannabisrappers en tevens kwekers van enorme wietplanten Mendo Dope. Voor het album Live from the garden werd de Mendo Dope kwekerij tot studio omgetoverd, een wietplant deed dienst als microfoonstandaard, hier is Phenohunter.

Zo dat was hem alweer, de aftrap van het buitenwietseizoen op CNNBS. De volgende keer onder meer de uitbreiding van de kas, de stand van zaden, tips voor het breeden van autoflowers en exclusieve soorten die geboren zullen worden. En dus ons recept voor een geweldig aardemengsel.

Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)