(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Zoals jullie vast weten zijn de landbouwgewassen maïs en wiet goede vrienden van elkaar, ze trekken vaak samen op zeg maar. En dit zijn de spannende weken, want voor beide planten komt het oogstmoment eraan. In Hoornsterzwaag kan de vlag echter halfstok, met dank aan de politie.

Buitenwiet tussen maïsplanten

Guerrilla buitenkwekers houden van maïs. Niet van de maïs zelf – al kan je er natuurlijk smakelijke popcorn van maken en zo – maar van de planten, die zo hard groeien dat je er precies een buitenseizoen wiet in kan laten ‘meeliften’ zonder dat de argwanende burger dit vanaf de weg kan zien.

Wiettelers die een perceeltje ‘lenen’ van de maïsboer zijn dan ook bepaald geen uitzondering. In sommig regio’s, zoals Limburg, moeten boeren zelfs een oranje baken in hun velden plaatsen om aan de politie(helikopter) te laten zien dat zij niks weten van het groene goud dat tussen hun planten staat.

Planten massamoord in Friesland

Hoe dan ook, in Friesland ging het deze week op het laatste moment – immers, kort voor de buitenoogst – gruwelijk mis. Dinsdagmiddag 20 september zal de kwekers van 905 (!) cannabisdames nog lang parten spelen in hun dromen, eh… nachtmerries: de politie maakte rücksichtslos een einde aan hun leven namelijk.

schermafbeelding-2016-09-22-om-10-29-35

Geluk bij dit noodlot is dan wel weer dat het alleen de planten zijn die ontdekt werden in een maisveld aan de Wykein in Hoornsterzwaag, er is vooralsnog niemand aangehouden. En omdat ze toch nog wat tijd over hadden kiekten de agenten hun ‘succes’ nog even voor de immer onbevredigde Twitter gemeenschap…

 

(advertenties)