(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Niet alleen in Nederland proberen sommige politieagenten lollig te doen over de rug van gepakte wiettelers of dealers, ook in Groot-Brittannië kunnen ze er wat van. Zo sloeg de politie in Poplar in Oost-Londen een autoruit finaal aan diggelen om bij de wietvoorraad van een handelaar te komen, om die daarna op Twitter uit te dagen de schade te komen claimen!

Politie stelt prioriteiten

Enerzijds is het vrij irritant dat politiemensen anno 2017 een soort amateur-journalistje spelen en elke dienstscheet die ze laten met het publiek delen op de sociale media. Anderzijds geven ze ons zo wel een – onbedoeld – inkijkje in hoe zinloos en zielig hun werk soms is, en dan met name natuurlijk als ze zich onledig houden met cannabis.

Neem nu de politie in Poplar, Oost-Londen. Je zou terecht kunnen denken dat die in de metropool wel wat anders bovenaan de prioriteitenlijst zetten dan het nalopen van  geparkeerde voertuigen op zoek naar verboden substanties…

Agenten slaan autoruit kapot

Maar nee hoor, er ontvouwt zich een waar (media)spektakel als dienstdoende cops in hun buurt een ‘verlaten auto’ aantreffen. En dat kan niet zomaar natuurlijk, dus besluiten Matt en Mick, beide agenten van het Safer Neighbourhood Team, om te demonstreren dat ze goed weten  hoe je een auto kraakt.

Eenmaal de ruit aan diggelen gemept met de wapenstok, haalt de met handschoenen getooide agent subiet een blauwe vuilniszak te voorschijn waarin liefst 55 zakjes wiet verborgen zitten. Alsof Mick en Matt dat al lang wisten…

Maar dit is allemaal nog enigszins te begrijpen, minder waardering kunnen we opbrengen voor het twitter-tweetje dat Mick en Matt er als M&M uit gooien op het account van de Poplar Metropolitan Police Service:

Beetje lollig doen omdat je iemands auto gemold hebt en zijn stash hebt geript… nou nou, Londen is inderdaad weer een stuk veiliger geworden zo!

(advertentie)