(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een evenwichtig leven brengt niet alleen voor mens en dier rust, helderheid, geluk en groei, ook planten varen er wel bij. Gezonde wortels zijn in balans met de bovengrondse groei, en een gebalanceerde opname van een keur aan micro en macro meststoffen, aminozuren en vitamines uit Rogis’ Balance, zorgen voor een beter groeiende en uiteindelijk een ‘blijere’ plant. 

Een blije plant is een gezonde plant en vice versa; ga dat maar bij jezelf na. Als je evenwichtig leeft, regelmatig beweegt en niet te veel maar gevarieerd eet en je relaties vrij van conflicten weet te houden, dan ben je eigenlijk op je best.
Voor planten is dat eigenlijk niet anders. Afgezien dat planten uiteraard andere behoeftes hebben dan mensen, worden ook onze groene vriendinnen weerbaarder, sterker, groter en uiteindelijk gelukkiger door een goede balans. Rogis Balance helpt je planten bij het bereiken van dit evenwicht.

Balance voor alle planten

Rogis Balance is niet alleen goed voor wietplanten, maar voor alle planten. Het werd in Amerika ontwikkeld in de pompoenteelt om deze sterker en weerbaarder te maken tegen allerlei plantenziektes, plagen en schimmels. En dat doet het zogezegd door de balans in de planten te optimaliseren met direct opneembare micro en macro meststoffen, enzymen, vitamines, vetzuren, aminozuren en natuurlijke groeihormonen.

Het wordt aangeraden om Rogis Balance een keer in de week als spray op je planten te spuiten, en/of het (daarna) wekelijks mee te geven met het voedingswater. Rogis noemt het zelf de allerbeste bladvoeding voor planten, en dat is begrijpelijk gezien de lange lijst aan voordelen voor je planten.

Voordelen

De voedingsstoffen in Rogis Balance zijn snel door de bladeren op te nemen, waardoor het tekorten voorkomt. Dat niet alleen maar het bevordert daarmee ook de aanmaak van plantmassa. Het versterkt celwanden en daarmee ook de weerstand tegen plagen en schimmels. Mineralen en sporenelementen worden ook door de wortels beter opgenomen en de suikerproductie versnelt.

Ter preventie heeft Balance van Rogis voor een afschrikkende werking op bladluizen en de witte vlieg. Stress van weersinvloeden en kweekfouten verlaagt en het maakt planten beter bestand tegen vorst en (extreme) hitte.

Je kunt Rogis Balance ook gebruiken bij het ontkiemen van zaden. In dat geval bevordert het de ontkieming en de algemene groei tijdens de eerste dagen. Geef je het daarna wekelijks mee met het voedingswater, dan wordt ook het bodemleven er beter van, want het maakt ook de structuur van de bodem beter. Rogis Balance heeft een hoge viscositeit, en is daardoor bij alle weertypes te gebruiken. Rogis Balance is 100% biologisch en veilig voor mens, dier en milieu.

Rogis Balance bevat meer dan voedingsstoffen en aminozuren alleen. Auxines bijvoorbeeld, oftewel natuurlijke plant-hormonen die de celdeling bevorderen en de plant naar het licht dirigeren. Cytokines mobiliseren tegelijkertijd de verplaatsbare mineralen binnen de plant en vertragen de veroudering. Betaïnen verbeteren de osmose en daarmee de wateropname, en zijn zeer nuttig gebleken tijdens droge omstandigheden. Gibbelerines zorgen tenslotte voor celverlenging en garanderen daarmee een mooie strek en stimuleren de groei van stammen en takken.

Gebruik

De toepassing van Balance is makkelijk. Je kunt het zogezegd vanaf de ontkieming van zaden toepassen. Tot en met de tweede week van de bloei is het raadzaam om planten een keer per week te besproeien met een mengsel van 1 milliliter Rogis Balance per liter sproeiwater. In de bloeifase stop je met sproeien en kun je het meegeven met het voedingswater, in dezelfde verhouding (1ml/L). Vermijd alleen wel huidcontact want daarbij kunnen mogelijk allergische reacties optreden.

Rogis Balance is op Rogis.nl te bestellen en verkrijgbaar vanaf €20,- in flessen van 100, 500, 1000 en 5000 milliliter.

(advertenties)