(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)
Plan B

Gebruikte aarde mag niet bij het vuilnis maar hoor je af te leveren bij de gemeentelijke reinigingsdienst. Als thuiskweker doe je dat echter liever niet, en dus wordt de meeste gebruikte aarde voor wietplanten hier of daar gedumpt. En dat is niet alleen zonde van het milieu maar ook voor je rug en je portemonnee. Gelukkig is er een beter alternatief, en dat is Plan B.

Plan B is in dit geval letterlijk het alternatief voor het weggooien van gebruikte aarde en voor elke ronde nieuwe aarde te kopen, maar wij zouden het liever als Plan A zien. Het kan toch niet zo zijn dat al dat gesjouw met nieuwe zakken aarde na elke kweek de voorkeur heeft, als je het ook kunt hergebruiken met een paar handjes Plan B van Rogis?

Rogis Plan B

Plan B?

Plan B is Rogis’ voordelige en milieuvriendelijke alternatief voor het kweek na kweek weggooien van peperdure gespecialiseerde aarde. Met deze bodemverbeteraar kun je je aarde na elke ronde opwaarderen, en je potten lekker in je tuin laten staan. Je hoeft niet meer te sjouwen of al je wortelkluiten één voor één weg te werken in de vuilnisbak. Tegelijkertijd genieten je nieuwe planten van een rijke bodem met een neutrale pH-waarde. Ideaal voor organische kwekers, want het houdt het bodemleven in stand.

Voor aarde en kokos

Plan B kan gebruikt worden om iedere grondsoort en ook kokos op te waarderen. Het verbetert de structuur van de grond en maakt die luchtiger zodat de wortels toegang krijgen tot meer zuurstof. Dit zorgt er voor dat wortels beter groeien en de verticale wortelontwikkeling wordt gestimuleerd. Het zorgt er ook voor dat aarde beter en gelijkmatiger water kan opnemen en het voedingsstoffen beter vasthoudt. Daarnaast neutraliseert het de pH-waarde van de bodem, en brengt die terug naar ongeveer 6,5.

Rogis Plan B maakt gebruikte of laagwaardige aarde weer klaar voor een nieuwe ronde, en houdt het bodemleven in stand. Foto: photowind, Shutterstock.

Omdat het bodemleven in stand gehouden wordt, is het ideaal voor biologische en organische kwekers die nuttige bacteriën en trichoderma schimmels aan hun bodem toevoegen. Het stimuleert plant groei, plant-enzymes en celdeling, en dan niet alleen bij de planten maar ook bij nuttige (bodem)bacteriën. Plan B bevat humus zuren, sporenelementen (micro-meststoffen), calcium, magnesium en organisch gebonden mineralen.

Gebruik Plan B

Het gebruik van de korrels is eenvoudig, en zowel geschikt voor potten als de volle grond buiten. Voor aarde of kokos in potten gebruik je 100 gram per 25 liter. In de volle grond heb je 400 gram per vierkante meter nodig. Je kunt het ook gebruiken om een laagwaardige aarde mee op te waarderen, wat handig is als er bijvoorbeeld geen gespecialiseerde winkel in de buurt is.

Rogis Plan B is vanaf €9,90 verkrijgbaar in emmers van 600 gram, 1600 gram, 4 kilo en 8 kilo. Bestellen doe je (gemakkelijk en snel) op Rogis.nl

[Openingsbeeld: maliha majeed/Shutterstock]
(advertenties)