(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Wiz Khalifa haalt regelmatig de media, CNNBS incluis, met rare wietfratsen. Zo stond ie onlangs nog pontificaal te blowen bij het graf van Pablo Escobar, deelde de rapper ooit zijn (eigen merk) wiet uit aan wachtende roddelfotografen en is er nu ophef over een Instagrammetje waarop Wiz smakelijk zijn tanden zet in een…  wiettop.

Echt of nep?

Zo zijn de mensen van de Nederlandse hiphop site Parra er nog niet helemaal van overtuigd dat rapper Wiz  daadwerkelijk smult van een topje wiet, getuige hun kop ‘Echt of Nep: Wiz Khalifa eet zijn wiet op’. Nou zijn wij er wat dát betreft snel uit op de redactie van CNNBS, want het is inderdaad een fijne top die daar in het smoelwerk van Wiz verdwijnt en geen nepperd!

Uit de reacties van mensen blijkt ook dat niet iedereen weet hoe het werkt als je (rauwe) wiet zo uit het vuistje smikkelt. Want dan gebeurt er namelijk… helemaal niets!

Wiet uit het vuistje

Nee, echt. Als als je zo uit het koude vuistje een top van je wiet naar binnen hapt, werk je eigenlijk alleen nog maar THCA naar binnen, en dat is dus THC-acid, een zure vorm van THC waar je met de beste wil ter wereld nog niet stoned van wordt als je het zo het keelgat in mietert.

Pas als je deze THC-vorm decarboxileert – bijvoorbeeld door verhitting – wordt het omegzet naar Delta-9-tetrahydrocannabinol en dat is dan de THC die wij allemaal zo goed kennen en waarderen. Met andere woorden: alleen als Wiz hier een ‘geactiveerde’ (dus van THCA naar THC gedecarboxileerde) wiettop verorbert zal ie een uur of wat later knetterstoned zijn geworden.

En anders is het een trucje voor de sociale mediabühne dat jij nu dus haarfijn doorziet 😉

Een bericht gedeeld door ParraTV (@parratv) op

 

(advertenties)