(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Veel ophef over een Amerikaanse arts die een peuter (4) cannabis voorschrijft om driftbuien te controleren. Maar zo vreemd is dat niet, want het is genoegzaam bekend dat mensen met ADHD en ADD veel baat hebben bij wiet. En bovendien was de vader van het joch het ermee eens. Desalniettemin is de licentie van de dokter nu ingetrokken!

 

Kleine doses wiet tegen ADD driftbuien

Over naar Californië, de eerste staat in de VS waar medicinale cannabis werd gelegaliseerd, alweer 23 jaar geleden. Sinds 1 januari 2018 hebben ze er ook legale recreatieve wiet, maar volledige legalisering betekent nog niet dat alles er nu zomaar kan.

Dat ondervond ook Dr. William Eidelman, een arts gespecialiseerd in natuurlijke medicijnen. Hij ligt momenteel overhoop met de Medical Board of California, die hem zijn licentie afpakte nadat de dokter een vierjarig jochie met ADD (attention deficit disorder) wietkoekjes voorschreef. Volgens Eidelman helpen kleine doses cannabis prima om de driftbuien van de kleuter onder controle te houden.

Dr. William S. Eidelman gelooft in natuurlijk genezen en heeft naar eigen zeggen al duizenden patiënten behandeld met cannabis…

Vader ook overtuigd van mediwiet

De vader van de jongen consulteerde Dr. Eidelman in september 2012 omdat zijn zoon zich misdroeg op school. De arts, die naar eigen zeggen al duizenden patiënten heeft geholpen met cannabis, adviseerde om de lastige dreumes kleine hoeveelheden wiet te geven.

De zaak kwam aan het rollen toen de schoolzuster gevraagd werd om de jongen zijn wietkoekjes te geven tijdens lunchtijd.

De vader staat echter vierkant achter zijn arts. Ook omdat hijzelf als kind een bipolaire stoornis en ADHD had en een negatieve ervaring had met de toentertijd voorgeschreven medicijnen. Hij voelde zich daardoor een ‘human guinea pig’, ofwel een menselijk proefkonijn.

Later in zijn leven ging hij cannabis gebruiken, waarvan de vader zegt dat het hielp om hem ’te kalmeren’. Ook zou hij zijn gedrag tegenover zijn vrouw veranderen, waartegen hij voorheen ‘woede had tentoongesteld’. Om het verhaal helemaal mooi af te maken, bleek hij al eerder wiet op recept te hebben gekregen voor zijn oudere zoon die eveneens met bipolaire stoornis en ADHD was gediagnosticeerd.

Volgens de vader had cannabis ‘een positief effect’ op allebei zijn kinderen.

Eidelman vecht voor zijn artslicentie

Voer voor (onwetende) mainstream media natuurlijk, die de nadruk leggen op het feit dat de ‘Hollywood doctor’ een vierjarige wiet voorschrijft. Maar dat is helemaal niet de reden dat hij zijn licentie kwijt is. Kan wettelijk gezien ook niet eens, aangezien medicinale wiet in Californië legaal is.

Er werd een onderzoek naar Dr. Eidelman ingesteld omdat hij ‘nalatig zou zijn geweest in zijn zorg en behandeling’. Zo wordt hem verweten dat hij geen consult van een psychiater vroeg en dat hij niet met de school van het jochie communiceerde.

De reden voor het intrekken van de artslicentie is dus het feit dat hij een verkeerde diagnose stelde bij het jochie, namelijk dat die een bipolaire stoornis en ADD zou hebben. Dr. Eidelman vecht zijn schorsing momenteel aan bij de medische tuchtraad, en hij heeft daar ook gezegd at hij doorgaat met zijn praktijk(en).

Laten we van ganser harte hopen dat deze pro-cannabis dokter als winnaar uit deze onverkwikkelijke medische tuchtzaak tevoorschijn komt!

[openingsfoto: Creative Family/Shutterstock]
(advertenties)