(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Opnieuw is er een muzikale grootheid in de legale wietbranche gestapt: Wyclef Jean. De 50-jarige Haïtiaanse rapper en producer ken je wel van de Fugees waarin ook Lauryn Hill zat. Sinds 1997 doet ie het niet onverdienstelijk vooral solo, al dan niet met gasten als Shakira of Mary J. Blige. En vanaf nu dus ook met eigen cannabisproducten!

Boom Bap

Zoals gebruikelijk bij celebrities gaat Wyclef Jean – die al tientallen jaren in Amerika woont – in zee met een bestaand cannabismerk. In dit geval het in 2018 opgerichte Cali Life Cannabis in Californië. Dat nieuws is al wat ouder, maar kwam ons – we blijven blowers, hè – pas nu ter ore. Maar beter laat dan nooit, haha.

Onder de welluidende nieuwe merknaam BOOM BAP brengen beide partijen de favoriete ‘blends of flowers’ van de zanger op de markt in de Golden State, inclusief voorgedraaide joints en concentraten met smaakjes.

“Als immigrant en zoon van een predikant die ook boer was, heb ik de Amerikaanse Droom mogen ervaren en dat heeft me geïnspireerd om een sociale ondernemer te worden”, verklaart Wyclef Jean tegenover muziekblad Rolling Stone. 

Cali Life Cannabis zet duidelijk in op het mooie leven in Californië…

Gewacht op de juiste partner

Nu wilde Wyclef beslist al eerder de move naar de legale wiet maken, net als o.a. Snoop Dog, Drake, Wiz Khalifa, Willie Nelson, Melissa Etheridge, Jay Z en nog een trits andere muzikanten met het hart op de juiste plek voor hem deden.

“Maar ik ben blij dat ik gewacht heb totdat ik kon partneren met Cali Life”, zegt de sociaal bewogen rapper-producer. “Niet alleen zorgen we voor meer banen – waarover ik erg blij ben – ik ben ook hoopvol dat het parlement in mijn geboorteland ooit legalisering aanneemt, zodat Haïti wiet kan kweken en exporteren. Maar voor nu geldt: als je ergens BOOMKAP Kush ziet weet je dat het van mij is!”

Oud-muziekmensen runnen nu wietbedrijf

Overigens is Cali Life Cannabis in 2018 opgericht door oudgedienden uit de muziekindustrie in Californië. “Comprised of rock ‘n’ roll royalty and those who have served the music industry for decades, each of whom has a unique story related to cannabis. Medicinally, as well as artistically, cannabis has been an integral part of their lives”, zeggen ze er zelf.

Dus onder de cannabis werkzaamheden zal er zeker en vast een lekker mopje muziek klinken… zoiets als dit wellicht, want de wietliefde van Wyclef gaat al ver terug:

[openingsfoto: JStone/Shutterstock]
(advertentie)