(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Als er iets is dat we van medicinale cannabis kunnen leren, dan is het wel dat de natuur in sommige gevallen veel beter geneest dan de mens. Niet alleen cannabis, maar ook zwammen werden daarom al in de oude Chinese geneeskunde gebruikt. Zwammen waarvan je de geneeskracht nu ook zelf kunt ontdekken.

Zwammen en planten mogen zich tot de oudste bewoners van moeder aarde rekenen. Ver voordat complexere levensvormen de aarde bevolkten, leefden zij al in een symbiose met elkaar. Mens en dier zijn dan ook geëvolueerd in een wereld vol schimmels. Aan zwammen zoals Chaga, Reishi en de Lion’s Mane worden door oude Aziatische volken, dan ook geneeskrachtige eigenschappen toegekend.

Laat uw voeding uw medicijn zijn

Oude geneeskunde zoals die in China en bij de oude Grieken werd beoefend, ging veel meer uit van preventie door een gezonde levensstijl en voeding, dan de symptoombestrijding waar de moderne geneeskunde zich zo dikwijls op richt. Een bekende uitspraak van de oude Griekse arts Hippocrates luidt dan ook, ‘Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding’. En zo is het maar net!

Met veel plezier probeerden wij dan ook de paddenstoelen-extracten van The Mushroomist. Die kweken de geneeskrachtige zwammen Chaga, Reishi en Lion’s Mane, en maken daar krachtige extracten van die je net als CBD-olie onder je tong kunt druppelen om van de werking van de zwammen te profiteren.

Chaga (aka Inonotus Obliquus)

Chaga wordt in het Nederlands Berkenweerschijnzwam genoemd, en wordt door het Aino volk uit Oost-Azië al minstens 600 jaar gebruikt vanwege de werking. De zwam staat officieel bekend als Inonotus Obliquus maar wordt in oude teksten ook de koning van de kruiden, diamant van het bos, en geschenk van de natuur genoemd.

De Berkenweerschijnzwam hoort tot de paddenstoelen met de grootste concentratie aan antioxidanten en is hierdoor een perfecte bestrijder van vrije radicalen. De zwam werd traditioneel ingezet tegen tumorgroei en deze werking werd ook door de moderne wetenschap bevestigd. De stoffen in Chaga zoals lansterol, inotodiol, ergosterol, fecosterol en episterol stimuleren het immuunsysteem.

De Inonotus Obliquus, zoals de officiele Latijnse naam luidt, is daarnaast een antibioticum, die in tegenstelling tot reguliere antibiotica niet voor resistente bacteriën zorgt.

Reishi (aka Ganoderma Lucidum)

Reishi wordt niet voor niets de paddenstoel van de onsterfelijkheid genoemd. De zwam zit vol met stoffen waaraan enorm veel geneeskrachtige eigenschappen worden toegekend. Reishi is goed voor het geheugen en het afweersysteem. Van de paddenstoel is dan ook aangetoond dat het de verergering van de ziekte van Alzheimer kan voorkomen. De paddenstoel zou daarnaast een preventieve werking tegen kanker, hart- en vaatziekten en diabetes hebben, en wordt ingezet tegen verschillende leverziekten.

Erg lekker is de Reishi paddenstoel echter niet. De zwam smaakt bitter maar daar heb je met de extracten van The Mushroomist geen last van. Reishi paddenstoelen bevatten G-I-12-beta, arabinaxyglyconen, arabinogalactonen, peptidoglycanen, ganoderanen, triterpenen, proteïnen, sterolen, oleïnezuur, cyclo-octasulfur, ascorbinezuur (vitamine C), riboflavine (vitamine B2), germanium, flavonglycosiden, lysozyme, proteïnase, alkaloïden, glucosiden, coumarinen en adenosine, om maar wat van de gezonde bestanddelen te noemen.

Lion’s Mane (aka Hericium Erinaceus)

De Lion’s Mane is een prachtige paddenstoel om te zien, en heeft inderdaad wel wat weg van de manen van een mannetjesleeuw. In Japan wordt de paddenstoel, die werd ingezet om de hele dag scherp en fit te blijven, Mountain Priest genoemd. De paddenstoel heeft een herstellende en ondersteunende werking op de geest.

Hericium Erinaceus staat bekend als een van de weinige adaptogene paddenstoelen. Dat betekent dat het een regulerende werking heeft na een stress respons van de hersenen. Ook ondersteunt de zwam neuropeptiden die verantwoordelijk zijn voor de groei en het behoud van neuronen in de hersenen. Deze neuropeptiden zijn gespecialiseerde eiwitten die nodig zijn voor de groei van de sensorische neuronen in onze hersenen.

Ook bevordert en versnelt Lion’s Mane het proces van signaaloverdracht door de zenuwen. Je kunt het daardoor gebruiken om je concentratie- en leervermogen te verbeteren, en je geheugen een boost te geven.

Chaga, Reishi en Lion’s Mane zijn als gemakkelijk te druppelen extract, vanaf €35,= euro verkrijgbaar op Dutch-Headshop.nl. Voor een optimale werking druppel je drie maal per dag 15 druppels direct onder de tong of in een drankje naar keuze. 

(advertenties)